Recull novembre 2020

 

Recull – Novembre 2020
Formació
Desendollat


A l’espai web de Pensament Computacional: Programació i robòtica educatives, hi trobareu la novetat de les propostes PC Desendollat. Hi trobareu reptes mensuals relacionats amb el pensament computacional, píndoles formatives, etc. Exemple d’activitat: Desxifrant l’enigma.  També se celebren seminaris web adreçats al professorat al llarg del curs.

Educar en la pràctica artística, un dret irrenunciable

El proper dijous 3 de desembre, reflexionarem sobre com passar de les experiències a la política pública, quina ha de ser la contribució de les institucions educatives i culturals, i ens preguntarem què podem aprendre de les experiències més exitoses.  Inscripció

Concursos
Jo tinc la paraula

Adreçat a l’alumnat de secundària i batxillerat en l’ús i la millora de la comunicació oral tant a l’aula com en altres contextos. Pretén provocar la reflexió sobre els components que fan que la comunicació oral sigui eficaç. A la manera d’un youtuber, podran expressar-se i comunicar  idees, opinions, dubtes, experiències, etc. El període de lliurament dels vídeos és del 27 d’octubre de 2020 al 16 de febrer de 2021

El gust per la lectura

El Dep. d’Educació convoca el XXVI Concurs El Gust per la Lectura, basat en una sèrie de propostes d’obres a les quals s’associen materials didàctics. Per participar en el concurs, els docents hauran de formalitzar la inscripció accedint al formulari mitjançant el portal de centres del Departament, on també trobaran un tutorial per guiar el procés. El període previst és del 17 de novembre de 2020 al 29 de gener de 2021.

Projectes de centres educatius
Erasmus + INS Cassà


L’ INS de Cassà de la Selva està duent a terme un curs de formació anomenat 21st Century Classrooms (les classes del segle XXI).  Les temàtiques del curs són: Les intel·ligències múltiples i  la multipluralitat, la dislèxia, les eines digitals 2.0, flipped classrooms a matemàtiques, coaching en tutoria i la igualtat de gènere. El curs s’emmarca en la línia de formació d’ampliació en metodologia AICLE.