Educar en temps d’incertesa

La Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya agrupa associacions del professorat de nostre país que tenen per objectiu impulsar la innovació i la millora educativa. Ens presenten aquest, suggerent, comunicat amb 6 apartats a tenir en compte en aquest començament de curs escolar tan especial.

https://ja.cat/MRP

 

Formació de cultura digital

El Departament d’Educació porta a terme un seguit d’actuacions amb la finalitat d’assegurar la competència digital tant dels docents en actiu com dels docents de nova incorporació. Es desplega una proposta formativa a 3 nivells de competència digital (bàsic, intermedi i avançat) i es porta… Llegeix més»

Pla Educació Digital de CAT

El Dep. d’Educació ha presentat el Pla d’Educació Digital de Catalunya 2020-23 (PEDC). Té per objectiu contribuir al desenvolupament de les competències digitals de l’alumnat, del professorat i dels centres educatius en el marc de la transformació educativa del sistema. Accés al PEDC»
En aquest context, s’ha publicat un document amb orientacions per a la personalització de l’EVA en els 3 escenaris educatius possibles (presencial, híbrid o en línia).  Accés al document»

Formació extraordinària d’estiu.

Del 13 de juliol al 30 d’agost, s’ha previst una formació extraordiària d’estiu relacionada amb la competència digital. Hi trobarem 2 tipus d’activitats:  1) Kudis d’autoformació  (càpsules autoformatives de 10h de durada certificades). 2) cursos tipus MOOC (formació en línia, obert i massiu) sense persones formadores assignades on el paper dels participants ha de ser molt autònom a la vegada es fomenta l’aprenentatge entre iguals.

Més informació»

Escola Estiu FMRPC

Us informem de l’Escola d’Estiu de la Federació de  Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya. El fil conductor serà el sentit de l’educació i  constarà de debats i conferències que s’oferiran durant els primers dies de juliol. És una activitat gratuïta i oberta a tothom van relacionats amb la situació actual i el sentit de l’educació avui i com hem d’entomar la tornada a l’escola. Les activitats començaran el dia 1 i 2 de juliol amb una Taula Rodona i,  la setmana següent,  es podran realitzar dues activitats diàries, una de matí i una altra de tarda. 

Més informació »

Quadre comparatiu Moodle-Classroom

Des del Centre de Recursos Pedagògics, hem creat una presentació interactiva que compara Moodle i Google Classroom. El Departament d’Educació recomana l’ús del Moodle-Portal Eix, ja que es tracta d’un entorn que gestiona el propi Departament. Tot i així, l’elecció de l’entorn virtual d’aprenentatge (EVA) pertany al propi centre. També cal dir que no els 2 únics EVA, però sí que són els més utilitzats. Aquests dies hem tingut consultes relacionades amb aquest tema. Es tracta, doncs, d’una comparativa esquemàtica que pretén ajudar als centres educatius a tenir més informació sobre aquests dos entorns. 

Més informació»