Reflexions sobre l’Educació en el post-confinament


La Càtedra de Renovació Pedagògica UdG-Can Trona conjuntament amb l’Aj. de la Vall d’en Bas han realitzat un vídeo en el que 5 professionals de l’educació del país reflexionen sobre diverses qüestions educatives i socials en temps de coronavirus. Un vídeo curt de 17 minuts amb reflexions curtes de referents en educació com són Jaume Funes o Margarida Falgars que ens poden ajudar a ordenar idees al voltant de l’actual context educatiu i social.  Accés al vídeo

Nous continguts a Centres educatius en línia (youtube)

El canal de Youtube Centres educatius en línia va incorporant nous continguts on es comparteixen materials audiovisuals per portar a terme l’educació amb entorns virtuals d’aprenentatge. Hi trobarem:  a)Videotutorials: autoaprenentatge en format de càpsula audiovisual per tal de conèixer diferents aspectes d’entorns virtuals d’aprenentatge i… Llegeix més»

Robolot 2020. Edició virtual

La Jornada té com a objectiu compartir experiències d’èxit i novetats en l’àmbit de la robòtica didàctica i les tecnologies creatives, tant d’eines de treball com de propostes d’aplicació, que puguin ésser útils a docents de tots els nivells educatius, tant si són experts en robòtica didàctica i STEAM com si es volen iniciar en la didàctica de la programació i la robòtica. Les activitats van començar el 9 de maig i s’allarguen fins el 12 de juny.  Algunes de les temàtiques són el disseny 3D, els microblocks o l’internet de les coses, entre d’altres.

Més informació» 

Formació telemàtica de l’àmbit artístic

Seguint amb l’oferta formativa certificable extraordinària que el Departament d’Educació posa a disposició del professorat durant el maig-juny-juliol 2020 nous cursos de l’àmbit artístic.
Les formacions s’adrecen a professorat de tots els nivells educatius, tenen 30h de durada i computen peer acreditar el perfil professional d’Educació visual i plàstica. Els cursos dels Itineraris Artístics no són consecutius, sinó complementaris. Per tant, es pot seguir l’ordre que l’usuari desitgi.

Més informació»

IV Jornada de Cultura digital de Girona

El proper 18 de maig de 2020, es realitzarà de forma virtual com a conseqüència del COVID-19 la IV jornada de d’intercanvi d’experiències amb el suport de les tecnologies digitals, oberta a tots els docents de les comarques gironines. La conferència inaugural anirà a càrrec… Llegeix més»

2a edició Premis Innovació docent STEM

El Patronat Politècnica obre convocatòria de la 2a Edició dels Premis Innovació Docent Preuniversitària. És un premi dirigit al professorat (d’ESO, batxillerat i CF) que ha innovat en la seva tasca docent en l’àmbit de les assignatures STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques). Aquí teniu l’enllaç amb les bases i els documents que s’han d’enviar.  Per qualsevol dubte : talent.patronat@gmail.com

 

Instruccions: acció educativa i avaluació del 3r trimestre

El dia 20 d’abril s’han publicat les Instruccions per al desenvolupament de l’acció educativa i l’avaluació del 3r trimestre per a infantil, primària, ESO i batxillerat davant la prolongació del període de confinament pel Covid19. A cada etapa eductiva, hi ha unes especificacions que cal llegir en deteniment. Per exemple a Primària i ESO, deixa molt clar que l’avaluació, en cap cas, podrà modificar de manera negativa l’avaluació dels aprenentatges assolits en el període de setembre de 2019 a març de 2020.

Més informació»