EsCAMPa l’aprenentatge!

La primera setmana de juliol el Camp d’Aprenentatge del Ripollès, conjuntament amb els altres camps i entorns de les comarques gironines, i amb el suport i la coordinació de l’Institut de Ciències de l’Educació de La Universitat de Girona, ha participat en la formació EsCAMPa l’aprenentatge! en el qual hi han assistit uns 25 professors de primària i secundària d’arreu del terriori.

Els diferents camps i entorns disposem de recursos didàctics per integrar l’entorn natural, històric, social i cultural amb els àmbits i les àrees curriculars que es treballen habitualment dins de l’aula.

El curs ha permès als docents aprofundir i conèixer les tasques de camps o entorns i fer més pròxims els recursos que utilitzem al servei de l’alumnat i dels centres.

Durant l’activitat realitzada al CdA del Ripollès tots els docents han fet d’investigadors per descobrir si el riu Rigat reuneix les característiques biològiques, químiques i físiques adequades perquè hi visqui la merla d’aigua. El treball de camp ha consistit a prendre diferents mesures físiques (temperatura, amplada, fondària, etc), químiques (pH, nitrats i oxigen), fer càlculs (velocitat,cabal, etc), classificar macroinvertebrats per determinar la qualitat de l’aigua , identificar els principals arbres de ribera i la qualitat del bosc de ribera.

Una molt bona experiència i una molt bona oportunitat per conèixer i fer-nos conèixer que esperem que es repeteixi en propers cursos!

1 comentari

  1. Marlén

    Va ser una experiència fantàstica amb la companyia de la gosseta del Camp.
    Un dels dies més frescs de l’estiu. 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>