Activitats

Al Camp d’Aprenentatge del Ripollès oferim un ampli ventall d’activitats que permeten als alumnes aprofundir en el coneixement sobre el medi natural i cultural de l’entorn tot reforçant el treball competencial i de continguts, que formen part d’una educació integral.

Pots consultar, informar-te i triar les diverses activitats en funció del seu àmbit, nivell educatiu, modalitat o localització.cda

ÀMBITS

Una comarca amb història. Una comarca plena de monuments romànics d’incalculable valor històric i indrets plenament singulars, on, segons la tradició es va produir el neixament de la Nació Catalana.

Des del CdA del Ripollès oferim un ampli ventall d’activitats, adaptant-nos a les necessitats de cada nivell educatiu i de cada centre perquè els alumnes investiguin, estudiïn i coneguin la història de la comarca i del país de manera vivencial i enriquidora.

Taula interactiva de totes les activitats de l’àmbit del romànic que s’ofereixen des del CdA del Ripollès.

Clica sobre una de les activitats per obtenir-ne més informació.

 

 R Oferta recomanada especialment
 A Oferta adaptable o reduïda

Un entorn privilegiat, al nord-est de la comarca del Ripollès i al límit del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. Un entorn de treball incomparable per estudiar, conèixer i estimar la riquesa natural que ens envolta.

Des del CdA de Ripollès oferim un ampli ventall d’activitats, adaptant-nos a les necessitats de cada nivell educatiu i de cada centre perquè els alumnes investiguin, estudiïn i coneguin l’entron pirinenc.

Taula interactiva de tote les activitats de l’àmbit de natura que s’ofereixen des del CdA del Ripollès.

Clica sobre una de les activitats per obtenir-ne més informació.

 R Oferta recomanada especialment
 A Oferta adaptable o reduïda

orientacioBrúixules, mapes, corbes de nivell, punts cardinals, escales… Des del Camp d’Aprenentatge del Ripollès oferim la possibilitat de realitzar activitats d’orientació als entorns pròxims al CdA adaptant-nos a les necessitats de cada centre i de cada nivell educatiu.

També s’ofereix la possibilitat d’introduir conceptes i conexements d’orientació mentre es realitzen activitats o itineraris de natura.

Taula interactiva de totes les activitats d’orientació que s’ofereixen des del CdA del Ripollès.

Clica sobre una de les activitats per obtenir-ne més informació.

 R Oferta recomanada especialment
 A Oferta adaptable o reduïda

Com es viu al Pirineu? A què es dedica la gent que habita en aquests poblets d’alta muntanya? Ens agradria viure a Planoles, Planès, Nevà o Dòrria?

Des del Camp d’Aprenentatge del Ripollès oferim la possibilitat d’estudiar, entendre i viure en un entorn completament diferent al que estem acostumats. Una altra realitat que ens permetrà aprofundir en la diversitat i la singularitat del nostre territori.

Taula interactiva de totes les activitats de l’àmbit sociocultural que s’ofereixen des del CdA del Ripollès.

Clica sobre una de les activitats per obtenir-ne més informació.

 R Oferta recomanada especialment
 A Oferta adaptable o reduïda

Taula interactiva de totes les activitats que s’ofereixen des del CdA del Ripollès.

Clica sobre una de les activitats per obtenir-ne més informació.

 R Oferta recomanada especialment
 A Oferta adaptable o reduïda

El CdA del Ripollès, ofereix una rica oferta d’activitats pedagògiques i competencials tot aprofitant els variats i rics recursos naturals i culturals que l’envolten. Totes aquestes activitats s’adaqüen a les necessitats curriculars del diferents nivells educatius per tal que l’estada al CdA sigui al màxim de profitsa pel alumnes.

Taula interactiva de totes les activitats amb els nivells educatius recomenats que s’ofereixen des del CdA del Ripollès.

Clica sobre una de les activitats per obtenir-ne més informació.

 R Oferta recomanada especialment
 A Oferta adaptable o reduïda

MODALITATS

Des del CdA oferim la possibilitat de realitzar sortides d’un dia de diferents temàtiques adaptades als diferents nivells educatius, les diferents necessitats i als diferents projectes de cada centre.

Aquestes sortides d’un dia i s’adrecen, bàsicament, a centres relativament pròxims als CdA i s’adapten a l’horari lectiu de cada centre (matí, tarda, matí i tarda).

El cost d’aquestes activitats és de de 3€ per alumne amb diferents possibilitats de descomptes i exempcions. Podeu trobar-ne més informació a l’apartat del preu públic.

En cas que tingueu algun dubtes, qüestions o necessitat, no dubteu en contactar-nos.

 

20160211_160753

Des del CdA us proposem alguns dels models d’estades de diferents temàtiques. Des del CdA estem oberts a debatre i conscensuar les activitats que més s’adaptin a les vostres necessitats.

Proposta d’estada de NATURA

natura

Projecte Riusproj-rius

Dins el marc de l’Associació Hàbitats el Camp d’Aprenentatge del Ripollès col·labora activament en el Projecte Rius. Amb la col·laboració dels alumnes que realitzen l’activitat Estudi d’un riu pirinenc, es prenen un seguit de mesures científiques i es mostreja la zona fluvial per tal d’avaluar l’estat ecològic del riu. Aquestes dades són enviades a l’Associació Hàbitats, les quals, un cop estudiades i analitzades s’utilitzen per publicar l’anuari de l’Informe Riuscat on es valora l’estat ecològic dels nostres rius, la seva evolució i possibles actuacions de millora i prevenció.

 

Mobile History Map

mhm_1

Mobile History Map (MHM) és un projecte pioner del programa mSchools que potencia el treball col·laboratiu amb solucions mòbils en l’àmbit de les Humanitats. Aquesta iniciativa parteix d’una nova aplicació mòbil de geolocalització que permet als alumnes crear contingut relatiu a punts d’interès propers al seu centre educatiu i desenvolupar les seves competències digitals. Des del CdA del Ripollès acompanyem i donem suport en la participació dels centres d’educació primària i secundària de Catalunya al MHM.

Aquest curs, els alumnes de l’escola Segimon Comas de Sant Quirze de Besora estan participant activament del projecte tot estudiant, interpretant i valorant tots els detalls de l’església romànica i les seves pintures de Sant víctor de Dòrria, així com del poble de Dòrria.

mhm-dorria-16-des-16

 

Descobrim els ocells

Aquest curs el Camp d’Aprenentatge del Ripollès col·labora amb els alumnes i mestres de Cicle Mitjà de l’escola Vall del Ges de Torelló en el projecte Descobrim els ocells. Al llarg del projecte els alumnes descobrirant les principals característiques i les singularitats dels ocells de l’entorn de la seva escola així com els ocells més comuns a l’entorn del CdA.

Des del CdA hem cedit a l’escola diferents material de consulta, així com menjadores per instal·lar al pati de l’escola per tal d’atreure l’atenció dels ocells. El projecte tindrà el seu punt culminant al més de maig, quan aquests alumnes facin les seves estades al CdA del Ripollès.

 

Descobrim el Ter i el Freser

Amb els alumnes de Cicle Mitjà de l’escola Tomàs Raguer de Ripoll i conjuntament amb el Camp d’Aprenentatge del Ripollès estudiem i descobrim el riu Ter i Freser.

Des del CdA facilitem material als alumnes per tal d’aprofundir en la descoberta del riu com a ecosistema i també realitzem una sortida al pròpi riu, en què els alumnes estudien les característiques físiques, químiques, ecologiques, biològeques i socials del riu Ter i Fraser al seu pas per Ripoll.