El CdA del Ripollès per la Pau

El Camp d’ Aprenentatge del Ripollès (CdA del Ripollès) participa dels valors de pau i convivència que han de guiar la nostra societat. Per això el CdA del Ripollès vol posar en valor que una de les grans aportacions als ideals de pau d’abast mundial va ser la creació de les assembles de Pau i de Treva de Déu, que l’abat Oliba, monjo de Ripoll, va organitzar per inculcar aquests principis de pau i solidaritat en una societat tan violenta com la medieval. En aquestes assemblees es reunien persones que estaven enfrontades militarment entre elles i miraven de negociar acords de pau i no violència. Se les considera un precedent d’organismes actuals de defensa de la pau com l’ ONU.

Per donar a conèixer més i millor aquesta figura ripollesa i universal, i el seu treball per la pau, el CdA ha creat un carnet de Persona de Pau, que validat per la firma del propi abat Oliba,  es lliurarà als alumnes que participin en les activitats que el CdA del Ripollès fa a Ripoll.

Esperem que iniciatives com aquestes contribueixin a associar el nom de Ripoll als valors de la  pau i solidaritat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>