Exemples de projectes de Servei Comunitari

modelsserveicomunitariEls objectius del projecte de Servei Comunitari tenen en compte la Llei d’educació i el Decret d’ordenació dels ensenyaments de l’educació secundària obligatòria. Aquests objectius es concreten de la següent forma:

Finalitat última:

Garantir que els estudiants, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

Són objectius del Servei comunitari els següents:

  •  Desenvolupar la competència social i ciutadana, afavorint una actitud crítica i compromesa davant la societat, per tal d’esdevenir membres actius en una societat catalana democràtica i participativa.
  •  Desenvolupar habilitats relacionades amb el disseny i realització de projectes i amb el treball d’equip.
  •  Donar a conèixer a l’alumnat i les seves famílies la xarxa associativa i les entitats de l’entorn,  per tal de promoure la participació dels joves.
  • Promoure el treball en xarxa entre els diferents agents educatius de l’entorn.
  • Donar una resposta educativa a les necessitats emergents de l’entorn escolar.
  • Augmentar la participació en el teixit associatiu i les entitats de caire social per fomentar el compromís amb la construcció d’una societat més justa, cohesionada i arrelada al territori.

Per tal de facilitar als centres educatius pràctiques de referència sobre accions amb activitats didàctiques i recursos, que es poden dur a terme amb els alumnes abans, durant i després de la realització del servei, en el marc d’un projecte de Servei comunitari, el Departament d’Ensenyament ha publicat diversos models transferibles a una àmplia diversitat de contextos educatius:

A l’entorn Odissea (aula virtual amb interfície Moodle) podeu accedir a l’apartat de models transferibles, amb qualitat de visitant (sense contrasenya), clicant AQUÍ.

 

1 comentari

  1. Retroenllaç: Exemples de projectes de Servei Comunitari | Se...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>