CB 6è VOC 2

  • Informació institucional del Departament d’Educació: enllaç

Calendari per als centres educatius, els aplicadors/es i els correctors/es. Us penjarem els àudios de les proves.

  • Dimarts 4 de maig: proves de competència lingüística en llengua castellana i de competència matemàtica
  • Dimecres 5 de maig: proves de competència lingüística en llengua catalana i en llengua estrangera

  • Dijous 6 de maig: prova de competència del coneixement del medi natural

  • Dijous 13 de maig: Reunió amb els correctors/es, a les 12.45h., de forma telemàtica us passarem l’enllaç

  • Del 31 de maig a l’11 de juny: correcció de les proves en línia a l’aplicació informàtica

  • A partir del 5 de juliol: descàrrega dels informes de centre i els informes dels alumnes que s’han de lliurar a les famílies

  • Del 5 al 9 de juliol: accés de la direcció dels centres a l’aplicació per visualitzar en línia les correccions i, s’escau, tramesa de possibles reclamacions al president de la comissió

  • A partir d’octubre: descàrrega d’informes de centre per ítems, amb els percentatges d’encerts obtinguts pel conjunt d’alumnes del centre

La direcció del centre podrà, a primera hora del matí, descarregar de l’aplicatiu de les proves els fitxers d’àudio corresponents a les proves lingüístiques d’aquell dia (dimarts 4 el de castellà, dimecres 5 el de català i els d’anglès i de francès). 

Novetats del curs 2020-21:

Aplicadors/es:

  • Canvi en el format de les etiquetes: a més del codi sec, també hi apareixerà el nom i cognoms de l’alumne.

  • Només un full DIN A3 que conté la part oberta i tancada de les respostes. Aquest any no s’ha tallar el full de respostes

  • Només un sobre per grup i competència on els aplicadors introduiran els fulls de resposta DIN A3 de correcció externa convenientment desplegats.

  • No caldrà ordenar els fulls de resposta ni per codi ni per nom.

  • No rebran cap document acreditatiu com aplicadors, donat que la direcció del centre assignat ja estarà oportunament informada

Correctors/es:

  • Corregiran mitjançant una plataforma web amb eines d’ajuda. A la reunió informativa del dia 13 de maig a les 12.45h es faran pràctiques amb la plataforma.

  • Per tant no han de recollir ni retornar els fulls de resposta a la seu de la comissió.

Reconeixement del professorat que participi en la realització d’aquestes proves:

  • Certificació de 10 hores per al professorat aplicador: per assistir a la reunió informativa prèvia a les proves i pels dies de les proves.

  • Certificació de 20 hores per al professorat corrector: per assistir a la reunió de correctors i per realitzar la correcció de les proves assignades.

Grups confinats els dies 4, 5 i 6 de maig

Els alumnes de grups confinats els dies de la prova d’avaluació de 6è de Primària, 4, 5 i 6 de maig, s’hauran de marcar a l’aplicació informàtica com absents.

Aquests grups tindran la possibilitat de realitzar la prova en unes altres dates i amb correcció interna.

Si algun alumne ha realitzat un dia de proves i els altres no, rebrà la correcció interna per part del centre i l’avaluació externa.

Protocol de lliurament de les proves el dia 6 de maig (mesures de protecció Covid-19)

Recordeu que les proves es recolliran a l’escola Carles Buïgas a partir de les 12h del migdia amb les següents mesures establertes:

   • Només ha de venir 1 aplicador/a de cada centre. El volum dels sobres amb els fulls de resposta i la resta de documentació no és gaire gran i una sola persona pot assumir el seu trasllat.

   • Porteu els materials que heu de lliurar ben classificats i ordenats (sobres amb els fulls de resposta agrupats per competències, l’acta de l’aplicació, tots els llistats i les etiquetes sobreres), per reduir el temps de lliurament de cada centre.

   • Recordar-vos que els quaderns es queden en el centre i que només heu de posar els fulls de resposta, DESPLEGATS, a dins dels sobres.

Accés a l’aplicació informàtica centres: Portal de centres

Una vegada dins del portal corresponent heu d’accedir a la pàgina sobre la “Prova d’avaluació de sisè de primària” on trobareu informació de la prova, el calendari i un enllaç a l’aplicació informàtica.

Recordar-vos també que els que heu participat a la formació de les Competències bàsiques podeu rebre un certificat inscrivint-vos a

4079268755  Aplicadors de l’avaluació de CB de 6è d’Ed. Primària

INCIDÈNCIES AMB L’APLICACIÓ INFORMÀTICA:

Per a consultes sobre l’accés a l’aplicació informàtica, problemes tècnics o de les llistes d’alumnat us podeu adreçar al Servei d’Atenció a l’Usuari, a l’adreça de correu sau.tic@gencat.cat o bé al telèfon 900 82 82 82 (4).

COMPETÈNCIES BÀSIQUES 6è de PRIMÀRIA

Els propers dies 4, 5 i 6 de maig es duran a terme les COMPETÈNCIES BÀSIQUES de de Primària. Us adjuntem la presentació que vam realitzar en l’anterior sessió per a directors, aplicadors i correctors.

Recordeu que el proper 13 de maig realitzarem una segona trobada pels correctors per tal de compartir criteris de correcció.

Per qualsevol aspecte restem a la vostra disposició.

TROBADA PEDAGÒGICA EDU 0.3

Us convidem a la Trobada Pedagògica EDU 0.3 que tindrà lloc el dimarts 4 de maig a les 18.00h amb una conversa amb Sara Vega i Inés Gimeno, psicòlogues clíniques del CDIAP Parc Taulí

 

Serà una sessió virtual oberta a totes les educadores de les Llars d’infants.

Us podeu inscriure’s a través dels enllaços següents abans del 29 d’abril.

Usuari / correu xtec

Altres usuaris / correus 

ROBOCAT 2021-22

L’associació El Racó dels Robotaires, entitat organitzadora de la ROBOCAT, El Campionat de Robòtica de Catalunya, ha obert la convocatòria per a participar en el programa Ambaixadors i Ambaixadores ROBOCAT durant el curs 2021-22, adreçada a estudiants a qui els hi agradi la tecnologia i la robòtica, i que tinguin ganes de participar en la promoció de la ROBOCAT a la seva escola, institut o universitat.

Com a part de l’experiència podràs:

 • Formar part d’un projecte pioner a Europa que promou una robòtica lliure, assequible, sostenible i de difusió del patrimoni cultural, natural i artístic de Catalunya
 • Descobrir les oportunitats que t’ofereix la ROBOCATi promoure-les entre els teus companys i companyes
 • Conèixer gent nova amb les mateixes inquietuds que tu. Passa-t’ho bé mentre adquireixes noves habilitats professionals
 • Aconseguir experiència laboral durant els teus estudis a través d’un càrrec de responsabilitat
 • Fer contactes amb empreses, entitats i institucions d’arreu del territori
 • Desenvolupar les teves capacitats d’oratòria, comunicació, màrqueting i recursos humans
 • Rebre formació especialitzada durant tot el programa d’ambaixadors/es
 • Obtenir la Distinció d’Ambaixador/a ROBOCATde la teva escola, institut o universitat, i una carta de recomanació basada en els teus resultats

Podeu formalitzar la sol·licitud a través del següent formulari fins al 30 d’abril de 2021.

COMPETÈNCIES BÀSIQUES 6è

Enguany l’avaluació de les competències bàsiques de l’alumnat de 6è curs de primària es duran a terme els dies:

4 (dimarts), 5 (dimecres) i 6 (dijous) de maig de 2021

COM PODEM TREBALLAR LA COVID-19?

 

El Departament d’Educació en col·laboració amb el Departament de Salut han creat un blog que conté propostes per treballar la COVID-19 a l’escola, dirigit a les etapes d’educació infantil i educació primària.

Enllaç al material.

 

Butlletí Sant Jordi 2021

LES ESCOLES LLIURES DE VIOLÈNCIES (LELV)

Com us vam anunciar el mes passat el Departament d’Educació ha començat a desplegar el PLA ESCOLES LLIURES DE VIOLÈNCIA (LELV). 

A l’equip del Servei Educatiu de Cerdanyola ja tenim 3 professionals que s’estan formant per donar resposta a les necessitats dels centres del municipi.

Aquest divendres, la resta de l’equip, començarem la formació.

Restem a la vostra disposició en aquest i en d’altres àmbits.

TOTS FEM MUNICIPI, TOTS FEM CERDANYOLA!

1rs JOCS FLORALS ESCOLA LES FONTETES

Fem Sant Jordi, fem barri, fem escola!

 

Enguany, l’escola Les FONTETES realitzarà els 1rs JOCS FLORALS PARTICIPATIUS OBERTS AL MUNICIPI per tal de realitzar una GRAN FESTA DE SANT JORDI.

La llibreria Aranya col·laborarà en aquesta iniciativa i s’encarregarà de donar al o a la guanyadora del Certamen un premi valorat en 20€ per bescanviar a l’entitat. Podeu consultar les bases clicant la imatge.

Tota la informació AQUÍ

US ANIMEM A PARTICIPAR-HI!  FEM BARRI, FEM CERDANYOLA!

 

Programa d’innovació Pedagògica STEAMcat

Us animem a participar a la propera sessió telemàtica informativa sobre el programa STEAMcat.

La sessió virtual constarà:

– Primera part curta de presentació del programa

– Segona part on s’obriran diverses sales per resoldre dubtes i fer aclariments.

 • Data: 24  de març de 2021
 • Hora17.45h a les 19h

La sessió serà en obert però demanem que es faci inscripció al formulari d’inscripció per tal de gestionar el millor possible els recursos necessaris. La inscripció es tancarà el dilluns 22.

Els inscrits a la presentació rebran un correu amb l’enllaç el dia 23 de març.

Convocatòria pública per a la participació dels centres en programes d’Innovació Pedagògica

Avui dia 15 de març s’obre la convocatòria pública per a la participació dels centres en programes d’Innovació Pedagògica. El Departament d’Educació ha unificat l’oferta de tots els programes d’innovació pedagògica amb l’objectiu de facilitar als centres l’accés a la informació i simplificació dels processos de participació.

El procediment general que es seguirà és el següent:

1. Conèixer l’oferta de programes accedint a l’apartat de l’XTEC dInnovació Pedagògica o al Portal de centres.   

2. Sol·licitar la participació en el programa d’innovació de manera que s’adapti a les necessitats del Projecte Educatiu.

3. Consultar la resolució corresponent de cada programa d’innovació per comprovar l’acceptació o no de la participació en el programa.

El termini general d’inscripció per participar finalitzarà després de 40 dies hàbils des de l’endemà de la publicació de la llista de programes que obren procés de participació. (Termini fins al 12 de maig)  

Us n’adjuntem també un vídeo

Us animem a mostrar les bones pràctiques que es duen a terme en els centres del Municipi.

PLA ESCOLES LLIURES DE VIOLÈNCIA (LEVL)

El DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ ha anunciat que a partir d’aquest mes es posa en marxa el Pla d’escoles lliures de violència (LELV) recolzat per tot un seguit de professionals del Departament que estan treballant per dur a terme aquest projecte des del mes de setembre.

 

Aquest equip està acompanyant a unes escoles pilot de tot el territori Català. Actualment, l‘escola Flor de Maig del municipi de Cerdanyola és una d’elles i està rebent formació per tota la comunitat educativa (docents, alumnat i famílies). 

Us adjuntem el Pla que vol desplegar el Departament al llarg dels pròxims anys a totes les escoles del territori i que té com a objectiu prevenir, detectar, notificar, derivar i coordinar les actuacions per combatre les violències en el marc educatiu.

El Pla designa a una persona referent de cada Servei Educatiu per a tractar aquest tema, en el nostre municipi la Montserrat Garcia, directora de l’EAP, n’és la referent i també formadora del programa COEDUCA’T.

Es crearà una Xarxa LELV per tal de realitzar un seguiment del pla a nivell Comarcal formada per diferents membres dels Serveis Territorials, EAP i professionals de USAV.

Preinscripció per al curs 2021-22

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya regula el procés de preinscripció i matrícula de l’alumnat als centres del Servei d’Educació de Catalunya i altres centres educatius, en els diversos ensenyaments sostinguts amb fons públics.

Com a novetat, aquest any les famílies haureu de fer el procés de preinscripció de manera telemàtica al web preinscripcio.gencat.cat

Per acompanyar-vos durant la formalització, la presentació i el seguiment de la sol·licitud i, finalment, per fer la matriculació al centre assignat.

A l’apartat Centre d’ajuda trobareu diversos materials digitals de suport (guia, preguntes més freqüents, vídeos, podcast…).

Calendari de presentació de sol·licituds de preinscripció

 • Educació infantil de segon cicle i educació primària
  del 15 al 24 de març de 2021
 • Educació secundària obligatòria
  del 17 al 24 de març de 2021
 • Batxillerat i cicles de grau mitjà de formació professional i d’arts plàstiques i disseny
  de l’11 al 17 de maig de 2021
 • Cicles de grau superior de formació professional i d’arts plàstiques i disseny
  del 25 al 31 de maig de 2021

Si necessiteu quelcom, recordeu que també teniu a la vostra disposició les oficines de l’OME de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès http://www.cerdanyola.cat/educacio/preinscripcio/ome