Llegir per sentir 

Programa de Ràdio Vilafranca que celebra enguany els 25 anys. El programa divulga setmanalment obres de literatura infantil i juvenil catalana mitjançant una entrevista a un autor o autora sobre un dels seus llibres. Està coordinat per l’assessor literari Pere Martí i presentat pel periodista Josep M. Soler.

Gamificación en la biblioteca escolar

Monogràfic de Libro Abierto, revista de les biblioteques escolars d’Andalusia, amb opinions, propostes i experiències que mostren les biblioteques escolars com espais on la gamificació és un element clau i el motor de vivències lectores basades en el joc.

Dia Internacional de les Dones. Productes documentals

El Servei de Biblioteques s’afegeix a les commemoracions del Dia internacional de les Dones amb la difusió d’una sèrie de guies de recursos elaborades pel Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca. Entre els diversos materials hi ha novel·les, contes, còmics, audiovisuals…

Aloma, 50 anys

El 2019 fa 50 anys que es va publicar la segona edició d’Aloma, l’única novel·la dels anys trenta que la seva autora no va rebutjar. La Fundació Mercè Rodoreda ofereix una proposta per als centres d’educació secundària per conèixer millor l’obra per mitjà d’activitats lligades a les TIC (murals digitals, blogs, etc.).

Projecte de biblioteca de centre

El Projecte de biblioteca de centre (PB) és un document que, a partir del que estableix el projecte educatiu, exposa el model i el funcionament de la biblioteca que el centre vol tenir i els recursos que s’hi aplicaran per fer-lo possible. Orientacions per a la seva elaboració.