Arranca Apadrinem #Rubícity

Avui ha donat el tret de sortida l’esperat Apadrinem #Rubícity. Aquest projecte és una adaptació del “Apadrinem el nostre patrimoni” dut a la ciutat de Rubí. En Apadrinem #Rubícity, 17 centres educatius de Rubí “apadrinen” un element de la ciutat. Des d’elements arquitectònics fins a elements culturals, passant per elements naturals, els alumnes d’aquests centres ens informen sobre cada petit detall i curiositat del seu element apadrinat a una exposició al Castell-Museu de Rubí que estarà fins al 4 de juliol.

Per presentar-nos cadascuns dels elements, avui han vingut al Castell de Rubí representants de cada centre per compartir la seva experiència a l’hora de conèixer un poc més allò que volien apadrinar. Els centres participants van ser:

 1. Escola 25 de Setembre.- Torrent dels Alous
 2. Escola Ca n’Alzamora – Diables de la Riera
 3. Escola del Bosc – Bosc de Ca n’Oriol
 4. Escola Joan Maragall – Safareig de Can Xercavins
 5. Escola Mare de Déu de Montserrat – Torrent del Magnà
 6. Escola Montessori – El Ball de Gitanes
 7. Escola Mossèn Cinto Verdaguer – Bosc i Font de Can Tiraïres
 8. Escola Pau Casals – Bódum
 9. Escola Ramon Llull – El Castell de Rubí
 10. Escola Regina Carmeli – Can Xercavins
 11. Escola Rivo Rubeo – Ermita de Sant Genís
 12. Escola Schola – Masia Can Ramoneda
 13. Escola Torre de la Llebre – Torres Massana
 14. Institut-Escola Teresa Altet – Colla Gegantina: La Teresina i l’Oriol
 15. Institut Duc de Montblanc – Torrent de les Abelles
 16. Institut J.V. Foix – Can Pi de la Serra
 17. Institut La Serreta – Torre Basses

A més per completar l’activitat, a partir d’avui ja es pot jugar a l’app Mobile History Map a l’escenari de Apadrinem Rubícity. En aquest joc, fent servir el nostre telèfon mòbil, podrem recórrer tot Rubí cercant un total de quasi 30 elements apadrinats. Cadascun d’ells amaga unes preguntes amb les quals es poden guanyar punts. El 30 de juny descobrirem els 3 jugadors que més punts han aconseguit i, per tant, guanyadors d’un suculent premi.

 

Agrair a l’Institut Duc de Montblanc la seva col·laboració en el disseny del “Skyline”, logo del Apadrinem #Rubicity; i al Ajuntament de Rubí, el Castell-Museu de Rubí i a MSchools per tot el suport oferit al desenvolupament d’aquesta activitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>