III Jornada Pedagògica: La creativitat a les aules

El passat dia 12 de juny, vam celebrar la nostra III Jornada Pedagògica  amb el tema de la Creativitat com a fil conductor.
La jornada va arrancar amb la xerrada “Transformació educativa a través de les Arts” a càrrec del CESIRE. En aquesta la Ester Forné (Àmbit artístic… Llegeix més»

Butlletí digital BDR

En el següent enllaç trobareu el recull de les novetats del tercer trimestre relacionades amb la lectura, en tot el seu abast, incorporades al BDR al tercer trimestre del curs 2018-19 pel grup de treball en xarxa dels Centres de Recursos Pedagògics de Catalunya.

Exposició El joc del Cinema de l’escola Pau Casals

Avui s’ha inaugurat l’exposició  El joc del Cinema presentada per la comunitat educativa de l’Escola Pau Casals. Han comptat amb el treball dels alumnes del centre i la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya i el David Rodríguez, col·leccionista particular.
Aquest centre ha desenvolupat tot un projecte educatiu entorn… Llegeix més»

El CRETDIC estrena pàgina web

Ens plau compartir amb vosaltres la nova pàgina web del CRETDIC. Tot i que encara està en construcció, en ella ja trobareu, en l’apartat de materials, els relatius a la formació Atenció a l’alumnat amb dificultats de regulació de la conducta, que es va realitzar a Rubí.

Oberta la inscripció als Camps d’aprenentatge

Del 15 al 31 de maig s’obre el període d’inscripció als Camps i als Entorns d’aprenentatge per al curs 2019-20.

Els camps i els entorns d’aprenentatge (CdA/EdA) som serveis didàctics de suport curricular  del Departament d’Educació; treballem conjuntament amb els centres educatius per promoure l’aprenentatge de l’alumnat a través d’activitats didàctiques innovadores en el marc d’un medi natural o cultural singular de Catalunya, contribuint així en l’aprofundiment de la formació competencial de l’alumne (més informació aquí).

La inscripció general per tots els Camps i Entorns s’ha de formalitzar mitjançant l’aplicació CAMPS, a la que podeu accedir a través de la web “Inscripció i Quotes”

Primeres Rubimpíades amb la participació dels centres de primària de Rubí

El dimarts 4 de maig s’han celebrat a Can Rosés les primeres Rubimpíades on han participat quasi 800 alumnes de 3r de Primària de 17 centres de Rubí. La proposta  vol fomentar hàbits saludables i promoure la convivència intercentres.  L’activitat està emmarcada dins del Pla Educatiu d’entorn i és fruit del treball conjunt entre el professorat d’educació física dels centres, Serveis d’esports de l’Ajuntament i Centre de recursos pedagògics. Igualment ha comptat amb el suport del Mercat Municipal que ha ofert una peça de fruita per tots els nens i nenes participants.

Els participants han pogut compartir l’inici de la jornada amb l’atleta olímpic Carles Castillejo qui ha donat el tret de sortida a l’activitat. L’atleta ha entrat a la pista esportiva portant la torxa dels Jocs Paralímpics del ’92. L’alcaldessa, Anna Maria Martínez, ha adreçat també unes paraules als petits esportistes.

Agrair també la feina realitzada per l’alumnat de l’institut la Serreta i del col·legi Regina Carmeli  que han donat suport al desenvolupament de l’activitat amb la seva tasca de monitoratge, així com als tècnics de so i al servei d’atenció mèdica de part d’Egara ambulàncies.

Enllaç a la nota informativa de la Sala de premsa de l’Ajuntament de Rubí

Mostra de robòtica a l’Institut La Serreta

Moltes felicitats a l’alumnat de l’Institut La Serreta que ha participat en la formació de robòtica, que enguany ha vingut acompanyada d’una iniciativa de l’Ajuntament de Rubí.

Bons projectes i fantàstiques idees han començat a descobrir l’Arduino de la mà d’en Jaume Gisbert, docent del centre.

Aquí teniu una breu pinzellada. L’any vinent més!

 

Ballada a la Rambla del Ferrocarril 2019

Un any més gran Ballada a la Rambla del Ferrocarril dels alumnes de 2n i 4t. Un luxe veure tants alumnes gaudint i ballant amb la música tradicional.

Felicitacions als dansaires, les docents acompanyants i l’Esbart Dansaire de Rubí que contagia als més petits de les nostres tradicions.