Reconeixement UNICEF

L’escola Teresa Altet ha rebut per part d’UNICEF el reconeixement com a centre referent en drets d’infància i ciutadania global en la seva segona edició.  El premi l’ha recollit una representació d’alumnat del centre, acompanyats de la directora, Dolors Oliver.

A l’acte, hi va assistir una bona representació de la comunitat educativa del centre acompanyats també de representants de l’escola d’educació especial.

 

Moltes felicitats!

 

 

 

 

 

Butlletí de novembre 2018 del Banc de Recursos

Ja ha sortit el nou Butlletí digital del Banc de Recursos hi trobareu recomanacions, agenda i bones pràctiques al voltant de la lectura.

Destaquem la presentació de les novetats bibliogràfiques com el llibre Narrativas literarias en educación infantil y primaria sobre narracions orals, impreses i digitals dirigides a la infància, publicat per especialistes del grup GRETEL. També la Guia de llibres, 12 llibres de gran qualitat seleccionats per Jaume Centelles i Núria Vouillamoz, un escape room amb misteris i reptes per descobrir el llibre El asesinato de la profesora de lengua, i dos articles que ens parlen del recurs del còmic a les aules, a nivell de les ciències socials, entre molts altres recursos interessants de conèixer.

Iniciem les Visites d’aprenentatge a l’escola Rivo Rubeo

De nou s’han posat en marxa les visites d’aprenentatge VA! que formen part de la proposta de treball de la xarxa XIEP del Vallès. Iniciem la visita del curs 2018-2019 amb la presentació de l’escola Rivo Rubeo de Rubí que ens mostra com comparteixen amb les famílies el nou model d’avaluació. El nom de l’experiència és: Nous informes, nous rols i molt treball en equip.

 

 

 

 

 

Primera sessió de la xarxa XIEP

Després de la sessió inicial del passat mes d’octubre, aquest dimarts dia 27 de novembre s’ha realitzat la primera sessió de la xarxa XIEP, on les subxarxes han compartit les seves reflexions al voltant de l’avaluació partint d’uns tuits incials proposats a la sessió anterior i han debatut sobre les dinàmiques de treball en els centres.

A la segona part, hem pogut gaudir de la ponència “Qui planteja les preguntes? Qui les respon? a càrrec del professor Josep Lluís Estaña.

A la web de la xarxa XIEP, trobareu tota la informació d’aquesta sessió, així com el vídeo de la conferència, les tasques per a la propera sessió i un vídeo que pot afavorir la reflexió interna de centre, aquesta vegada al voltant de la coavaluació.

Els drets dels infants, pels infants del Teresa Altet

Els alumnes de cicle superior de l’Escola Teresa Altet parlen dels drets dels infants. Els infants han de  ser reconeguts com a ciutadans de ple dret escoltant les seves inquietuds i propostes.

Felicitem els alumnes i el centre per aquestes propostes que podem trobar a Dempeus pels drets dels infants, centres reconeguts per Unicef, com a referents en educació, en drets d’infància i ciutadania global.

Èxit de la jornada el Dia de la Ciència a les escoles

Un any més, èxit de convocatòria del Dia de la Ciència a les escoles.

Tant la proposta de Rubí, amb en Samuel Sánchez i els “Nanorobots“, com la proposta que es va duu a terme a l’Institut Castellbisbal de la mà d’Aurelio Juste, amb “Un universo insólito” van ser tot un èxit.

Gràcies a docents i alumnat pel vostre interès, i moltíssimes gràcies als conferenciants, per la vostra implicació, ganes de compartir experiències i il·lusió per fer d’aquesta jornada un èxit.

 

 

 

Hipàtia. Jornada inicial

Com cada any, arrenca de nou el seminari Hipàtia per a professorat de matemàtiques de primària i de secundària del Vallès Occidental.

En aquesta ocasió, la jornada inicial ha comptat amb la participació del Sr. Sergio Belmonte amb la ponència Les matemàtiques en la màgia i viceversa.

En aquest enllaç trobareu més informació sobre el programa Hipàtia

 

Jornada inicial xarxa XIEP

El passat 18 d’octubre, al centre cívic Sant Oleguer de Sabadell es va realitzar la Jornada inicial de la xarxa XIEP del curs 2018-2019.

En aquesta primera jornada vam poder escoltar la ponència: Notes provisionals. Transformar l’avaluació: sí però com? a càrrec del Sr. Boris Mir. Igualment, els centres amfitrions (Visites d’aprenentatge VA!) ens van donar a conèixer la seva proposta i des de l’ICE  ens van donar pautes per avançar “Del pensament individual a l’acció col·lectiva”.

A la pàgina de la XIEP podreu consultar el contingut detallat de la Jornada inicial