Centres educatius en línia. Portal Eix

El Departament d’Educació, en el marc d’aquest context extraordinari, posa a disposició l’entorn virtual d’aprenentatge (EVA) EIX per aquells centres que ho sol·licitin. El Portal Eix està basat en tecnologia Moodle i  incorpora eines per compartir recursos, per fer seguiment del progrés de l’alumnat, fomenta… Llegeix més»

Recursos per abordar el dol i la pèrdua

Us enllacem alguns articles amb recursos per afrontar aquesta qüestió davant la situació que estem passant.

66 Contes per parlar de la mort

a la web de Nati Bergadà

Acollir i acompanyar el dol en l’etapa d’educació infantil

El diari de l’educació

10 contes per treballar el dol i les pèrdues amb els infants

al bloc de Som Docents

  • Més enllà del gran riu. Bescher, Hass; Editorial Juventut, S.A.

En aquest conte es descriuen, de manera sensible i apropiada per als més petits, el comiat i el dol així com trobar valor i ànims. A partir de 5 anys.

En aquest vídeo promocional del conte es pot veure la història de l’amistat entre un nen i una balena, i la seva separació. Permet tractar temes com la separació dels amics, que poden generar processos de dol en els nens.

+ recursos i eines a Família i escola (gencat)

 

Educació suspèn tots els procediments i tràmits administratius que són de la seva competència

El Departament d’Educació ajorna tots els procediments i tràmits que són de la seva competència, a causa de l’entrada en vigor del Reial decret 463/2020, pel qual es declara l’estat d’alarma a causa del COVID-19, que preveu la suspensió dels terminis administratius en l’àmbit de l’Administració de la Generalitat. Els tràmits i procediments es reprendran quan el Reial decret, i les possibles pròrrogues, quedin derogats.

Aquesta suspensió dels procediments i tràmits que afecta a diverses qüestions, també inclou: “Convocatòries de selecció de centres educatius per participar en tot tipus de programes“, que afecta a la convocatòria única de participació en programes d’innovació pedagògica.

Podeu consultar la nota de premsa en el següent enllaç.

Nodes de formació i recursos

El Departament d’Educació posa en marxa un NODES de formació i recursos. En aquest espai el professorat hi podrà trobar un recull actualitzat de recursos i activitats didàctiques en línia que podrà ser d’ajut a l’hora d’elaborar propostes didàctiques i compartir-les amb l’alumnat.

Els centres poden compartir les seves propostes des de la web del centre, afegint a l’article amb recursos educatius el hashtag #joemquedoacasa

Alguns recursos d’interès per aquests dies de quedar-se a casa

Aquests dies són moltes les iniciatives que ofereixen recursos oberts de manera digital. També sorgeixen propostes per poder desenvolupar des de casa. A continuació us n’oferim un petit recull: