L’atenció presencial es realitzarà sota cita prèvia. Per demanar hora podeu trucar al telèfon 93 588 20 71.
També podeu contactar amb nosaltres a través dels correus electrònics:
EAP: eap-rubi@xtec.cat    CRP: crp-rubi@xtec.cat    LIC: csoley@xtec.cat

En infinit infinitiu. Benvingut estiu!

Un cop acabat el curs, és moment de pausa i descans per recarregar energies per al nou curs. Per fer-ho, una bona manera és gaudir de les vacances que aquest any són més que merescudes.

Des del SE de Rubí i Castellbisbal us volem compartir i dedicar una llista de verbs en infinitiu per practicar aquest estiu, i així gaudir-lo plenament. Bones vacances!

Rubí Body percussion 2021

Amb motiu del dia Europeu de la música, les escoles de Rubí ho han celebrat com cada any amb un projecte conjunt. Aquest any i per motius COVID, la cantata que es celebrava des de feia uns anys, es va adaptar a les mesures sanitàries. Així, va néixer la idea de crear una coreografia de percussió corporal amb l’assessorament del percussionista Santi Serratosa.

La participació d’aquest projecte va més enllà de les pròpies escoles de primària de la ciutat, ja que també han participat l’Escola d’Art i Disseny edRa i l’escola de municipal de música Pere Burés que han versionat la cançó Quan surt el sol de Txarango. A més, en Guillem Boltó, rubinenc i membre d’Stay Homas, ha posat la veu en aquesta versió.

Com veieu un projecte per crear Rubinitat, sinergies amb la ciutat de Rubí. Tot això no podria haver estat possible sense la participació dels mestres de música que participen al seminari organitzat pel Servei Educatiu. Sense ells i la seva energia, no podríem gaudir de resultats tan formidables com el que han aconseguit, gràcies.

Tastet d’estiu jove per a alumnat nouvingut

Ja hem començat amb èxit el casal Tastet estiu Joves per a l’alumnat nouvingut que vol practicar la llengua catalana, conèixer l’entorn i diverses disciplines i competències des de la música (amb la col·laboració dels joves de la SONIK), l’esport (Creativesports), entorn natural (Rubí d’arrel), fins a jocs per perdre la por a parlar la llengua, tot plegat amb l’aire divertit i engrescador que demana el temps d’estiu.

El Casal es realitza a l’institut la Serreta de 9h a 13h, del dia 30 de juny fins al 16 de juliol. De moment ja els estan gaudint 55 alumnes! Hi ha quatre grups, segons les edats.

Tot això s’ha pogut realitzar gràcies al fons PMOE. Benvinguts siguin aquest recursos tan necessaris!

Aprenem i ens divertim!

Butlletí Banc de Recursos

En aquests enllaç trobareu el recull de les novetats relacionades amb la lectura, en tot el seu abast, incorporades al BDR al tercer trimestre del curs 2020-21 pel grup de treball en xarxa dels Centres de Recursos Pedagògics de Catalunya.

L’impacte del confinament en els resultats de l’avaluació de quart d’ESO

Ja podeu consultar la nova publicació del Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu en la qual trobareu l’informe sobre L’impacte del confinament en els resultats de l’avaluació de quart d’ESO. Curs 2020-2021.

Aquest informe d’avaluació analitza els efectes que el tancament dels centres educatius ha tingut sobre el sistema educatiu a Catalunya. Amb aquesta finalitat, el Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu ha elaborat un qüestionari de confinament per a l’alumnat de 4t d’ESO que s’ha administrat a una mostra representativa de 55 centres educatius.

Cineastes a l’escola Pau Casals

El dilluns 31 de maig, la directora i realitzadora Marga Almirall ha visitat l’escola Pau Casals en el marc de les activitats de centre “Cineastes a l’escola”. Enguany, els infants de 6è preparen un curtmetratge sobre el seu pas per l’escola en format de carta filmada. Mitjançant preguntes, treballades a l’aula, han establert una conversa cinematogràfica amb la directora-realitzadora acompanyada de na Júlia Betrian, formadora Magnet i cap dels serveis educatius de la Filmoteca de Catalunya. L’activitat ha finalitzat amb un taller d’escriptura de guions que ha de permetre elaborar el curtmetratge que està previst estrenar el proper 15 de juny.

Presentació del programa Tenim la Paraula


El dijous 20 de maig ha tingut lloc la presentació virtual del programa de comunicació oral Tenim la paraula. L’acte, adreçat a tots els centres educatius de Rubí i Castellbisbal, ha comptat amb la participació de la sub-directora general de Plurilingüisme, Sra. Mònica Pereña, la directora adjunta, Sra. Ester Rivera, així com d’inspecció, equip LIC, Servei de suport i Recursos Lingüísitics i Serveis Educatius.

L’eix central del programa és el treball en xarxa entre els centres del territori, per tal de fer emergir, compartir i enriquir pràctiques o activitats de llengua oral. La proposta s’acompanya d’una oferta formativa a desenvolupar al llarg de tres cursos.

El programa promou també pràctiques d’entorn, per tal de potenciar la participació dels centres en espais interescolars per a la pràctica de l’expressió oral a través de col·laboracions amb els municipis i amb les entitats.

Podeu fer la inscripció al programa fins el dia 18 de juny en aquest enllaç. 

Us animem a participar-hi!

Interpretem el paisatge i actuem

Material elaborat del CESIRE per actualitzar i dinamitzar les propostes didàctiques sobre la interpretació del paisatge (geografia i geologia) tant a primària com a secundària.

En el site hi trobareu enllaços molt interessants: els vídeos de les formacions que es van fent sobre cadascun dels tipus de paisatge així com propostes didàctiques molt pautades per portar a terme a l’aula. Per altra banda hi ha una pàgina a la descripció de la maleta que han creat (amb materials molt a l’abast) per portar a terme les pràctiques esmentades (al Vallès està al CRP de Sabadell) així com un mapa conceptual amb la progressió de les idees principals.

Formacions actives

  • 19/05/2021. Interpretem el paisatge litoral. Inscripció
  • 26/05/2021. Interpretem el paisatge fluvial. Inscripció
  • 02/06/2021. Interpretem el paisatge càrstic. Inscripció

Jornada Plenària Apadrinem el Patrimoni

El dimarts 1 de juny, de 17:15 h a 18:45 h,  tindrà lloc la Jornada plenària del Programa d’innovació Apadrinem el nostre patrimoni 2021 Compartir, reConèixer i Celebrar l’apadrinament del patrimoni” coordinada pel Servei d’Èxit Educatiu i Noves Oportunitats del Departament d’Educació.

Serà una trobada virtual i cal fer inscripció prèvia en aquest enllaç:

ENLLAÇ A FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

Podeu consultar el programa provisional al Sites de la Jornada.

Us animem a assistir a la Jornada!

Teletreball i aprenentatge en línia. Vocabulari al Termcat


El termcat presenta una infografia interactiva amb vocabulari relacionat amb l’àmbit del teletreball i l’aprenentatge en línia. Cada terme ofereix un enllaç a l’entrada corresponent del Cercaterm, en què es pot consultar la definició i els equivalents en castellà, francès i anglès.

Jornada sobre l’equitat educativa

  El passat 4 de març de 2021,  es va celebrar, en format virtual,  la Jornada sobre l’equitat educativa, organitzada pel Consell Superior d’Avaluació. En aquest enllaç trobareu els vídeos i les presentacions digitals dela Jornada.

A la jornada es van oferir eines per a l’anàlisi de les desigualtats i mesures per a l’equitat, aspectes de gran actualitat que han esdevingut imprescindibles per a la reflexió en qualsevol sistema educatiu modern.

L’acte es va iniciar amb una conferència a càrrec d’Anna Pons, analista de polítiques públiques del Directorate for Education and Skills de l’OCDE, sobre factors d’equitat i polítiques educatives des de l’OCDE. Altres temes tractats van ser el context com a element clau de desigualtat, el nivell en l’expressió oral com a indicador de desigualtat, l’impacte del confinament en termes d’equitat i la tipologia dels centres segons la complexitat. L’acte va finalitzar amb una cloenda a càrrec del president del CSASE, Joan Mateo, amb el títol “Propostes de futur: de la visió europea a la concreció a Catalunya.”