El treball en xarxa a les biblioteques escolars de Catalunya

El dijous 30 de maig, a l’institut Rubió i Ors de Badalona, se celebrarà la 2a Trobada pedagògica de biblioteques escolars de Catalunya.

Enguany l’eix central de la jornada és el treball en xarxa i el programa inclou una taula rodona i l’exposició d’experiències reeixides de treball en xarxa al voltant de les biblioteques escolars.

| Accés a la inscripció |

Projecció de “Most Likely To Succeed” al professorat dels centres adscrits al programa Escola Nova 21 al Baix Llobregat-CentrE

cartellescolanova21El professorat dels centres de la demarcació del Baix Llobregat-Centre tenen una cita per al proper dimecres 3 de maig de 2017. Es tracta del passi del documental Most Likely To Succeed (2015) que mostra el cicle d’un curs escolar en un dels centres de secundària de les escoles High Tech High de San Diego.
Llegeix més»

Recorregut històric i paisatgístic pels voltants de Sant Vicenç dels Horts

camisocilleureSVH

Aquests Camins d’història i de lleure parteixen de la “Caminada comentada per l’entorn de Sant Vicenç dels Horts”, que es va fer el diumenge 27 de gener de 2013, organitzada conjuntament pel Centre d’Estudis Locals (CEL) i pel Club Excursionista de Sant Vicenç (CESV).

És de justícia fer esment aquí de tots els col·laboradors que van intervenir-hi amb les seves explicacions: Mercè i Maite Aymerich, Elena Ferreiro, Albert Jornet, Jesús Blanco, Miquel Rocher i Josep Escofet. La informació específica que conté aquest document es fonamenta directament en la seva aportació, per la qual cosa els promotors de la proposta n’expressem la nostra gratitud.

La voluntat d’un itinerari comentat era sumar una activitat d’oci saludable amb una altra de cultura i de coneixement de l’entorn. Aconseguida aquesta primera fita pel perímetre de les nostres muntanyes, quedava pendent que l’itinerari no restés únicament en el record dels seus participants ni en l’arxiu d’activitats anuals de les dues entitats organitzadores. I aquella possibilitat s’ha fet real amb aquesta edició que teniu en la pantalla. Llegeix més»

Ball del 6è- A de l’Escola Jaume Balmes de Corbera de Llobregat, enregistrat en 360º

El grup de sisè A de l’Escola Jaume Balmes de Corbera de Llobregat han estat treballant al llarg del 2n trimestre per oferir-vos aquest video amb el ball de la cançó d’Eminem “The Mosnter”.

Han volgut innovar i per això us presenten el primer vídeo realitzat des de l’escola en 360º. Per poder gaudir-lo al màxim, us recomenem que us baixeu l’aplicació de Vimeo per a Apple iOS o Android.

Si preferiu veure’l des de l’ordinador, feu servir algun dels següents navegadors: Chrome, Firefox o Opera.

Recordeu de moure el mòbil en totes les direccions i si el veieu a l’ordinador, amb el ratolí, podeu arrossegar la imatge per veure tots els racons.

«Ernest i Celestina, músics de carrer»

9788416804115Autora: Gabrielle Vincent
Traducció: Teresa Duran
Editorial: Kalandraka
Col·lecció: Llibres per a somniar
ISBN: 9788416804115
Edat: +3

L’any 2012 es va estrenar una pel·lícula d’animació que amb guió de Daniel Pennac explicava la història d’aquests dos personatges creats per l’escriptora i il·lustradora belga Monique Martin (1928-2000) que signava les seves obres amb el nom de Gabrielle Vincent (nom que havia escollit pensant amb els seus avis).
Llegeix més»

«La grieta», una novel·la gràfica sobre el drama dels refugiats a les portes d’Europa

lagrietaAutors: Carlos Spottorno & Guillermo Abril
Editorial: Astiberri
ISBN: 9788416251865
Edat: +12

Aquest relat no està basat en fets reals.
Són fets reals.

Aquesta obra del fotògraf Carlos Spottorno i del reporter Guillermo Abril mostra com el còmic pot esdevenir un mitjà periodístic per exel·lència. Spottorno i Abril donen forma narrativa a les més de 25.000 fotografies i els 15 quaderns de notes realitzats al llarg dels tres anys que es van dedicar a recórrer les fronteres d’Europa per a explicar el drama dels refugiats.

Llegeix més»