Butlletí CREAMAT – desembre 2023

Butlletí desembre 2023 del CREAMAT. Si voleu rebre els butlletins, feu inscripció en aquest enllaç. Estareu al dia de totes les novetats!

Formacions CREAMAT per al segon trimestre

 

NIM. Nodes d’Impuls Matemàtic. Ja han començat a funcionar des del trimestre anterior, i segueixen durant el segon trimestre amb la “Pràctica docent compartida”, el disseny de sessions d’aula i el posterior anàlisi de la sessió per part de l’equip de docents
ARAMAT de primària. Encara ets a temps d’inscriure’t als AraMAT de:
* Barcelona
* Vallès Occidental
* Catalunya Central.
La resta de cursos ja han començat. Més informació
Tallers de Matemàtiques en Centre a secundària.
Contacteu amb dos o tres centres propers i inscriviu-vos a l’oferta de formació que trobareu a la web. Més informació
Activitats per investigar amb GeoGebra.
Per a qui vulgui aprendre a fer servir el GeoGebra en un ambient de resolució de problemes de matemàtiques i en activitats d’experimentació a l’aula. Més informació
Pensament Computacional a Matemàtiques.
Ofereix recursos, activitats, estratègies i metodologies de treball per programar amb Snap!, el certamen Bebras, programant utilitzant Microbits i pensament computacional desendollat amb propostes i activitats pròpies de l’àmbit matemàtic. Més informació
Cicles de conferències 2023/24
A partir del 29 de febrer de 2024 tornen les conferències:
Mirades matemàtiques. Adreçat a professorat d’infantil i primària.
Resolent reptes pas a pas amb habilitats de Pensament Computacional. Lucia Rotger . Universitat de les Illes Balears.
¿Qué? ¿Para qué? ¿Cómo? Ideas para la enseñanza-aprendizaje de las matemáticas en la Educación Primaria. Maria Nila Pérez, coordinadora del Proyecto Newton de la Consejeria de Educación de les Illes Canàries.
Representar per entendre les matemàtiques. Laura Gris, Carme Burgués i Tana Serra, docents i formadores de matemàtiques a Catalunya.

Perspectives matemàtiques. 
Adreçat a professorat de matemàtiques de secundària
Com dissenyar i implementar situacions d’aprenentatge? El cas del cadenats a segon cicle de l’ESO. Mariana Bosch, Berta Barquero i Susana Vasques. UB.
Uso de la herramienta GeoGebra en el aula de matemáticas. Pablo Triviño, ambaixador GeoGebra, professor de secundària en el IES Carmen Conde de Las Rozas, Madrid. Usuari GeoGebra, canal mediateca d’EducaMadrid.
Tratamiento de las fracciones, un ejemplo de cambio. Jose Manuel Vidal González, coordinador del Proyecto Newton de la Consejeria de Educación de les Illes Canàries.
Modelitzant matemàticament el món que ens envolta a través del Pensament Computacional. Juan Miguel Ribera. Universitat Illes Balears.Inscripcions i més informacióMirades Matemàtiques i Perspectives Matemàtiques.

MAGMA (MÀGia i MAtemàtiques)
Si vau assistir el curs passat al MAMBO, MAtemàtiques aMb BOmbolles, no us voldreu perdre aquest any el MAGMA, màgia i matemàtiques. Anirem actualitzant la informació a través de la web del CREAMAT.
Data 27 d’Abril. Lloc: CESIRE
Formacions de matemàtiques organitzades des de la SG de Currículum:
Aramat 0-8. Si ets mestre d’escola bressol, educació infantil o cicle inicial de primària, trobaràs oferta de cursos al segon trimestre a…. Més informació
Situacions d’aprenentatge per a l’ESO i batxillerat competencials (Matemàtiques)
Podeu cercar més formacions en matemàtiques organitzades des del departament, en el cercador d’activitats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>