Pla de Retrobament Escolar

La companya Consuelo Cordero González, inspectora d’Educació, ens ha fet arribar aquesta proposta que consisteix en una guia per elaborar un pla de retrobament escolar que ha dissenyat en col·laboració amb l’equip d’inspecció Educativa de les Terres de l’Ebre. Aquesta proposta inclou una Guia-Pla-RetrobamentLlegeix més»

Xerrades Biblioteques Litterarum i Fira del Llibre Ebrenc

Des de Litterarum ens ofereixen 3 xerrades virtuals obertes a tot el professorat i biblioteques:

-Dijous 28 de maig, 17 h :
Tria, encomana i fomenta la teva Biblioteca Escolar, a càrrec de Paula Jarrín, responsable de la llibreria infantil i juvenil Al·lots.
Xerrada presentada per Olga Casanova… Llegeix més»

ESPECTACLES FAMILIARS LITTERARUM

Dins de la programació de LITTERARUM VIRTUAL hi ha programades tres propostes adreçades a  xiquets i xiquetes a partir de 6 anys Ii les seves famílies per als dies 29, 30 i 31 de maig.

  • Divendres 29 de maig, 12h BESTIARI
  • Dissabte 30 de maig, 11h… Llegeix més»

El retorn a les aules

Des del Departament d’Educació ja ens han fet arribar el pla d’obertura de centres educatius en la fase 2 de desescalada en la finalització d’aquest curs 2019-2020. Per això, us volem compartir recursos que ens semblen interessants per reflexionar sobre el retorn a les aules… Llegeix més»

Compartim activitats des de la Xarxa de Competències Bàsiques


Més de 150 centres han compartit alguna proposta didàctica.
Com l’Escola Lluís Viñas, on trobem un exemple d’activitat que han realitzat amb les famílies, FEM GALETES  a l’educació infantil.
I la seva experiència amb un tast de codocència en lLlegeix més»

Coordinació Escoles Verdes Ribera d’Ebre

Per al proper curs podem ampliar el nombre de centres participants.
Dilluns dia 18 de maig realitzem la coordinació territorial amb la formadora Imma Piñas i la nova assessora d’Escoles Verdes per al proper curs Anna Papió.
Participen 5 centres de la comarca que han iniciat el… Llegeix més»

Programa OBJECTIU 2030

El Super3 estrena l’espai sobre desenvolupament sostenible “Objectiu 2030”, produït pel Departament d’Educació en col·laboració amb TV3, sobre els ODS.
Aquest dilluns, 18 de maig, a les 19.50, el canal Super3 estrena aquest programa presentat per dos mestres, que incideix en els 17 Objectius de Desenvolupament… Llegeix més»

Acompanyar en la tornada

La Coordinadora d’Inclusió i d’Educació al Llarg de la Vida dels Serveis Territorials a la Catalunya Central, la Saray Gómez, en col·laboració amb la Maria Navarrete, educadora en neurociència i educació emocional, ens ha compartit aquests dos vídeos destinats a tota la comunitat educativa, amb la intenció de… Llegeix més»

Xarxes Territorials de Transformació Educativa

Reflexió en situació d’excepcionalitat dels centres de les Xarxes Territorials de Transformació Educativa,
compartim els projectes dels LABORATORIS DE TRANSFORMACIÓ EDUCATIVA,
i obrim debat via twitter amb el hashtag #obrimeducació.
Seguiu-nos a la xarxa.
A la Ribera tenim l’Escola Enric Grau… Llegeix més»

Impliquem l’alumnat en l’informe del tercer trimestre?

Des de la Xarxa de Competències Bàsiques (XCB) us proposem que l’informe d’avaluació del tercer trimestre 2019-2020 inclogui, també, les aportacions dels aprenents i de les seves famílies. Volem promoure la participació dels propis alumnes i de les famílies en el recull dels aprenentatges realitzats… Llegeix més»

TRANSICIONS: Dels confinaments als retrobaments

Una proposta creativa on trobareu molts recursos i podem compartir experiències.
Ens ajuda  a adaptar-nos a situacions diverses i, en aquests moments, a la tornada a les aules i a compartir vivències personals, familiars, casolanes,… per al retrobament social i que ens ajuden a crèixer.
Aprenem amb… Llegeix més»

Noves Webinars i Videotutorials Centres Educatius en Línia


Des del canal de youtube Centres Educatius en Línia, cada setmana es presenten nous materials audiovisuals per portar a terme l’educació amb entorns virtuals d’aprenentatge (EVA). Hi trobareu com a novetats:
.Centres de secundària que comparteixen com s’organitzen amb el teletreball,… Llegeix més»

Seguiment i avaluació de l’alumnat a la ZER Benissanet-Miravet

Les escoles de la ZER han acordat uns criteris i orientacions sobre l’avaluació d’aquest tercer trimestre que han compartit amb les famílies per aquest període de confinament.
Entenent l’avaluació com:
● UN PROCÉS D’ACOMPANYAMENT
● SEGUIMENT PROPER DE L’ALUMNAT PEL SEU BENESTAR EMOCIONAL
● RESPECTE PER L’EVOLUCIÓ PERSONAL DE… Llegeix més»

Models de Propostes Didàctiques per fer a casa

El Departament d’Educació ofereix als centres i equips educatius que ho necessitin, models i propostes d’activitats per a l’alumnat de diferents nivells i àmbits curriculars,  en clau competencial i que es puguin realitzar des de casa, en aquests moments de confinament.
Podeu fer la cerca de… Llegeix més»

Entorns d’Aprenentatge Virtuals

A la XTEC s’han publicat avui les guies per als diferents Entorns d’Aprenentatge Virtuals (EVA).
El Departament ha fet un recull de tots els recursos formatius separats per plataforma: Moodle, GSuite i Microsoft.
On hi ha videotutorials, materials de formació per a diferents nivell d’aprofundiment… Llegeix més»

PROPOSTES D’EDUCACIÓ FÍSICA A LA ZER FONT DE L’AIGUADÍ

A la ZER LA FONT DE L’AIGUADÍ han preparat una sèrie de propostes força engrescadores amb motiu de la Setmana de l’Educació Física:
CURSA SOLIDÀRIA 

  • La proposta consisteix en en preparar-se un dorsal per participar en la cursa solidària… Llegeix més»

PROPOSTES DE PSICOMOTRICITAT I E.F. A L’ESCOLA ENRIC GRAU I FONTSERÉ (FLIX)

A l’Escola Enric Grau i Fontseré de Flix han organitzat una sèries de propostes de l’Àrea d’Educació Física de Primària i de Psicomotricitat d’Educació Infantil en les que han participat les famílies:
#1000escalesflixanques #jolesfaigacasa
A la població de Flix… Llegeix més»

Abordatge violències masclistes

​Volem fer èmfasi que en aquesta desescalada i en la propera reobertura de centres, cal que pensem a atendre tot tipus de situacions complexes i d’especial sensibilitat, entre les quals també és possible detectar-hi alguna forma de violència masclista. En aquest enllaç s’ofereixen diferents… Llegeix més»

Document del CRETDIC: retorn a les aules

L’equip del CRETDIC ha elaborat aquesta infografia sobre el retorn al centres educatius i un complert document El retorn de l’alumnat i el professorat als centres. Criteris i orientacions per als retorn als centres després de confinament per la Covid-19 (maig… Llegeix més»

Orientacions per atendre les emocions de l’alumnat

En aquest precís moment, tots els docents ens trobem amb la incertesa del que ens vindrà properament, un retorn als nostres centres i un retrobament amb aquells nens i nenes que haurem d’acompanyar emocionalment. Ara sabem que tots esteu treballant amb el vostre pla de… Llegeix més»

NOU SITES DEL CESIRE ÀMBIT CIÈNCIES SOCIALS #socialsadestemps

La secció del CESIRE de l’ÀMBIT DE CIÈNCIES SOCIALS ha creat un SITES de recursos per als docents de Primària i Secundària en el que proposen activitats que poden fer amb el seu alumnat. Aniran ampliant activitats… Llegeix més»

RECULL RECURSOS EN XARXA SECUNDÀRIA MAIG 2020

Hem preparat un recull de recursos en xarxa  de diferents àmbits (didàctics, apps, jocs, vídeos, gestió de les emocions, prevenció assetjament, artístics,…) que desitgem que us siguin d’utilitat.
RECURSOS EMOCIONS 

TRANSICIONS 
RECURSOS PER TREBALLAR LES… Llegeix més»

RECULL RECURSOS EN XARXA INFANTIL I PRIMÀRIA MAIG 2020

Hem preparat un recull de recursos en xarxa  de diferents àmbits (didàctics, apps, jocs, vídeos, gestió de les emocions, prevenció assetjament, artístics,…) que desitgem que us siguin d’utilitat.
RECURSOS EMOCIONS 

TRANSICIONS 

48 CONTES EMOCIONS (Nati… Llegeix més»