Sessió informativa del mètode Harmonicus a l’Escola J. A. Charlie Rivel

El passat dissabte, 25 de maig, va tenir lloc a l’Escola Josep Andreu – Charlie Rivel de Cubelles una sessió informativa del mètode  Harmonicus, proposta didàctica per introduir a l’alumnat en el món dels sons i dels ritmes tocant l’harmònica.

En aquesta sessió hi van prendre part trenta-un mestres de música vinguts de diferents escoles del país (des de Falset, passant per l’Alt i el Baix Penedès, el Garraf …), durant el seu desenvolupament l’autor del projecte, en Sergi Raya Vilà, va presentar la proposta didàctica i els materials que l’acompanyen: un  llibre (amb melodies escrites tant en notació musical tradicional com en el nou sistema de quadres i colors), una harmònica de la prestigiosa casa alemanya Hohner i un disc compacte amb les deu cançons populars catalanes que es presenten al llibre, en dues versions, una tocada amb l’harmònica i l’altra únicament amb l’acompanyament musical. Durant el desenvolupament de la sessió va haver dotze centres que van presentar les seves experiències i valoracions sobre l’ús d’aquest mètode didàctic en el treball envers a la sensibilització i l’aprenentatge musical.

Entre els assistents a la sessió hi va estar present el representat d’Hohner a Espanya que va regalar unes bosses amb diferent materials de projecte, inclosa una harmònica.

La sessió va servir també d’intercanvi de bones pràctiques entre els especialistes de música, que no es poden quedar únicament a l’aula i cal exposar per empoderar i donar valor a la part artística i creativa de l’alumnat.