Grup de treball de Literatura Infantil i Juvenil del Garraf

El grup de treball de literatura infantil i juvenil del Garraf es va crear el curs 2017-2018 a partir d’un replantejament de l’antic seminari de biblioteques escolars del Garraf.

Es tracta d’un grup dedicat a formar-se en el coneixement de la literatura infantil i en la valoració i selecció de llibres infantils, tant d’imaginació com de coneixements, adreçats a infants d’educació infantil i primària.

El treball del grup consisteix en:

  • Dues sessions formatives inicials.
  • Sis sessions per a l’elaboració de tres guies de lectura anuals (Nadal, Sant Jordi i Estiu) que es difonen a tots els centres d’educació infantil i primària de la comarca i també a les biblioteques públiques, entre altres. Per a l’elaboració de les guies de lectura és fonamental l’assessorament i la col·laboració de la llibreria La Mulassa de Vilanova i la Geltrú.
  • Una sessió final per fer valoració de l’activitat i planificar actuacions de millora per al curs següent.

Hi prenen part mestres responsables de biblioteques escolars, membres de la comissió de BE i altre professorat d’educació infantil i primària interessat en la literatura infantil.

Aquest curs, 2018-2019, formen part del Grup de Treball de Literatura Infantil i Juvenil del Garraf les mestres següents:

Presentació del Grup de treball LIJ del Garraf a la 5a Trobada pedagògica vinculada al  34è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya celebrat el 14 d’abril de 2018  a Mollerussa  on s’exposà la tasca desenvolupada pel Grup de Treball durant aquests darrers cursos.