Darreres novetats de @Kalandrakaedit per a les escoles

portada cerdos.inddEls tres porquets, conte popular adaptat per Xosé Ballesteros i il·lustrat per Marco Somà (Contes tradicionals).

Aquesta adaptació del conte popular destaca per la seva proposta plàstica, de tonalitats suaus i plena de detalls, tant a l’arquitectura i decoració dels espais domèstics, com en l’expressivitat dels personatges. La seva estructura repetitiva convida a llegir, contar i bufar i bufar i, com tots els contes clàssics, destaca pel seu ritme narratiu, propi de l’oralitat.


portada.inddL’última carta, d’Antonis Papatheodoulou, il·lustrat per Iris Samrtzi (Premi Compostela).

“L’última carta” ens trasllada a una petita i bella illa mediterrània. Els seus habitants tenen la gran fortuna de comptar amb un amable carter, qui fa més de 50 anys que està en actiu i arriba a la seva darrera jornada de feina. Aquest serà un dia que resultarà inoblidable per a tothom. L’autor utilitza un llenguatge poètic i metafòric que juga amb els contrastos, i ens presenta un entranyable i emotiu homenatge a aquest vell ofici de repartir cartes. Les il·lustracions completen i enriqueixen el text amb un original collage d’imatges relacionades amb el gremi postal: sobres, segells, paraules manuscrites que tracen la forma dels personatges.


portada ok.inddPoemas de la oca loca, de Gloria Fuertes, il·lustrat per Miguel Ángel Pacheco (Poesia ilustrada).

El 2107 serà l’any del centenari de Gloria Fuertes. Kalandraka s’hi ha afegit amb aquesta acurada edició d’aquest llibre, publicat inicialment el 1978. Es tracta d’una selecció de 25 poemes amb rimes alegres, sorprenents i absurdes, plenes de repeticions i jocs de paraules. Pàgina a pàgina, aquest singulars poemes es completen amb un dibuix: animals, personatges, oficis, paisatges, objetes que volen prendre vida al ritme de la rima. Las senzilles il·lustracions de Miguel Ángel Pacheco acompanyen les composicions amb traços ferms i de línea clara, figures planes i arrodonides, que omple amb puntejats i ratlles per dotar-les de profunditat i perspectiva.


portada.inddLeocadio, un león de armas tomar, de Shel Silverstein (Clásicos contemporáneos).

Absurda història en clau d’humor, amb un profund rerefons crític des del punt de vista social i un missatge ecològic. Les il·lustracions són caricatures que destaquen per la seva expressivitat i la seva senzillesa gràfica. Explica la història de Leocadio atípic lleó que no només no fuig dels caçadors, sinó que els devora i, per defensar-se, aprèn a disparar amb rifle. Tant practica, que es converteix en el millor tirador fins que un dia, l’amo d’un circ li promet fer-lo famós. Viatgen llavors a la ciutat i comença la seva transformació, freqüentant hotels, perruqueries, sastreries, restaurants… Amb el temps, Leocadio comença a experimentar les contradiccions de la societat moderna: aprèn modals, fa exercici, firma autògrafs… Però ni la fama ni els diners semblen donar-li la felicitat. Així, Leocadio comença a qüestionar-se la seva identitat.


inventario portadas.inddInventari il·lustrat d’ocells, de Virginie Aladjidi i Emmanuelle Tchoukriel (Faktoria K de Libros).

De les més de 10.000 espècies d’ocells o aus que hi ha al món, aquest llibre en recull unes vuitanta: des del pingüí fins al colibrí, de l’oreneta fins a la merla, de l’òliba fins al pelicà… A part d’incloure un petit vocabulari il·lustrat sobre la seva morfologia, hi ha una descripció del plomatge de cada espècie, peculiaritats de la seva alimentació o curiositats sobre els hàbits d’aparellament, entre altres detalls sorprenents, com ara, els sons que fan en cantar. També aporten dades de la mida i envergadura mitjana de cada ocell, per poder fer comparacions. Com a la resta de volums d’aquesta col·lecció, les il·lustracions són d’estil científic, representades amb la precisió dels naturalistes en els antics quaderns de camp: perfils fets amb retolador i tinta xinesa, i aquarel·les acolorides que ofereixen una imatge subtil i poètica d’aquestes evocadores criatures.


minis-1_01Minilibros imperdibles 1.

Una petita capsa que amaga set contes en miniatura (7 cm). L’edició en aquest format recorda vagament la idea que Bruno Munari va desenvolupar amb gran imaginació a través dels I Prelibri. Els set contes que llibres que s’inclouen són: “El conejo blanco”, “La gallinita roja”, “Chivos Chivones”, “La casa de la mosca fosca”, “La ratita presumida”, “Garbancito” i “El pollito de la avellaneda”.  Són llibres que conviden els infants a tocar-los, a tenir-los entre els seus dits de manera que d’una manera molt tàctil els despertin emocions i sensacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>