Obrim l’educació Mesures de xoc i reformes prioritàries davant la crisi de la COVID-19

Informe promogut per la Fundació Bofill de mesures educatives urgents per garantir el dret a l’educació durant la crisi de la COVID19 per evitar les desigualtats, enfortir el sistema educatiu i garantir la recuperació educativa dels propers anys.

En un primer bloc, a’apunten 10 paquets de “mesures de xoc”, dirigides a contenir les conseqüències desigualadores de l’absència de classes i les vacances d’estiu. Són un total de 30 mesures organitzades d’acord amb tres moments i objectius d’aplicació: a) finalització del curs 2019-2020; b) període d’estiu; c) inici i seguiment del curs 2020-2021.

En un segon bloc, es plantegen un conjunt de reptes i àmbits de reforma, que expliquen el perquè dels riscos i urgències actual, i que considerem primordial abordar en paral·lel a les mesures de xoc més immediates. Són 10 àmbits de reforma prioritaris (20 mesures), que s’haurien d’entomar amb fermesa ja des del curs 2020-2021 per tal de convertir el proper trienni en un període d’autèntic impuls i l’equitat en l’educació.

L’objectiu és generar un debat urgent que ha de permetre generar compromisos i cimentar les respostes de política educativa que necessitem ara i per al futur.

 

 

|Més info sobre el Projecte Obrim l’Educació|

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>