#100tífiques

El proper 11 de febrer, dia de les dones i les nenes a la ciència, s’organitza la tercera edició de  l’esdeveniment #100tífiques a iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST), amb la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu del projecte és fer visible i destacar la rellevància i el paper estratègic de les dones a la ciència i la tecnologia, tot fomentant accions conjuntes entre científiques d’acadèmia i d’empresa. El programa té la vocació de fomentar una relació més directa i recíproca entre la ciència i la societat, i molt especialment d’incrementar la consciència d’aquest col·lectiu i eixamplar-ne l’espai. Podeu consultar la web #100tifiques.cat per més informació.

#100tífiques significa que més d’un centenar de dones científiques (màsters, estudiants de doctorat, investigadors postdoctorals i líders de grups, personal científic, directives) tant del sector públic com del privat presentaran xerrades a escoles de tot Catalunya l’11 de febrer de 2020, Dia de les dones i les nenes a la ciència. Aquestes xerrades estaran dirigides a un públic d’entre 11 i 12 anys (6è de primària i 1r de secundària).

INSCRIPCIÓ

En cas que estigueu interessats en participar heu d’omplir la inscripció abans de del 14 de gener al següent enllaç: https://100tifiques.cat/inscriute_escola/ Per entrar a l’aplicació cal utilitzar fer la inscripció com a escola a l’enllaç (a dalt a la dreta), i adjuntar la carta de compromís que es demana al mateix formulari.

A causa de la situació actual de pandèmia, farem les visites mitjançant plataformes en línia. Volem aprofitar aquest format per augmentar la capacitat d’arribar a un nombre més elevat de centres ubicades a totes les àrees i oferir un repositori de sessions enregistrades perquè els estudiants puguin explorar més tard altres disciplines científiques i experiències professionals. Preguem que el centre afegeixi al formulari un enllaç de VC on es pugui fer el contacte amb la científica assignada.

La majoria de les visites es realitzaran en català o castellà i algunes científiques poden oferir les xerrades en anglès.  En el formulari hem demanat quines àrees docents tenen interès les escoles per tal de tenir més clara el mapa d’interessos de les escoles participants i la identificació d’un responsable de l’activitat que serà la persona que estableixi el contacte amb la científica, li proveeixi un espai per fer la xerrada virtual i vetlli perquè el centre segueixi les activitats proposades en el projecte.

L’assignació de les científiques a les escoles es comunicarà el 29 de gener i durant la primera setmana de febrer, el centre podrà establir contacte amb la científica per preparar millor la seva visita. Cada centre educatiu pot demanar només una xerrada amb una científica.

 CALENDARI

Fins al 14 gener de 2021. Inscripcions centres
A partir del 29 gener de 2021. Assignació de les científiques
A partir del 29 gener de 2021: primer contacte amb la científica assignada
11 de febrer 2021, a les 11:00 h. Xerrada 100tífiques (virtual)

Es farà el possible per atendre totes les demandes, tot i que no es pot garantir que la temàtica triada pel centre sigui l’especialitat de la científica. Farem les assignacions prioritzant l’ordre d’inscripció.

 FCRI us proposa poder accedir i seguir alguna de les següents xerrades en directe via streaming que s’emetran el proper dia 11 a les 10.50h:

Amanda Gilabert, de Boheringer: https://youtu.be/_Pz8lGaeUR4

Clara Remacha i Virginia Palacios, d’HP: https://youtu.be/8CIIaKBBSg8

Carla Mateo, de Grup Menarini: https://youtu.be/_SMx_j0-R94

Lourdes Mayordomo, de Provital: https://youtu.be/f3UMpZeycjE

Us compartim també el vídeo de presentació del web que els centres han de descarregar abans del dia 11 de febrer per a que el puguin projectar el dia 11 a les 10.50h i així a les 11h iniciar la xerrada amb la científica.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>