#100tífiques. STEAMem la ciència. Inscripcions abans del 20 de gener!

Imatge

Per tercer any consecutiu, el dia 11 de febrer, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, els centres de tot Catalunya tindran l’oportunitat de connectar i conèixer més de 200 investigadores del món de l’empresa, centres de recerca i universitats del territori català.

Si voleu participar en les xerrades simultànies de les  #100tífiques dirigides a l’alumnat de 6è de primària i 1r d’ESO, que enguany es faran en format virtual, haureu de fer la inscripció abans del 20 de gener.

#100tífiques és una iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST), amb la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu del projecte és fer visible i destacar la rellevància i el paper estratègic de les dones a la ciència i la tecnologia, tot fomentant accions conjuntes entre científiques d’acadèmia i d’empresa. El programa té la vocació de fomentar una relació més directa i recíproca entre la ciència i la societat, i molt especialment d’incrementar la consciència d’aquest col·lectiu i eixamplar-ne l’espai. Podeu consultar la web #100tifiques.cat per més informació.

#100tífiques significa que un centenar de dones científiques (màsters, estudiants de doctorat, investigadors postdoctorals i líders de grups, personal científic, directives) tant del sector públic com del privat presentaran xerrades a escoles de tot Catalunya l’11 de febrer de 2020, Dia de les dones i les nenes a la ciència. Aquestes xerrades estaran dirigides a un públic d’entre 11 i 12 anys (6è de primària i 1r de secundària). Es preveu que mitjançant aquestes xerrades s’arribi a uns 20.000 joves.

A causa de la situació actual de pandèmia, farem les visites mitjançant plataformes en línia. Volem aprofitar aquest format per augmentar la capacitat d’arribar a un nombre més elevat de centres ubicades a totes les àrees i oferir un repositori de sessions enregistrades perquè els estudiants puguin explorar més tard altres disciplines científiques i experiències professionals. La majoria de les visites es realitzaran en català o castellà i algunes científiques poden oferir les xerrades en anglès. En el formulari hem demanat quines àrees docents tenen interès les escoles per tal de tenir més clara el mapa d’interessos de les escoles participants i la identificació d’un responsable de l’activitat que serà la persona que estableixi el contacte amb la científica, li proveeixi un espai per fer la xerrada virtual i vetlli perquè el centre segueixi les activitats proposades en el projecte.

L’assignació de les científiques a les escoles es comunicarà el 29 de gener i la primera setmana de febrer el centre podrà establir contacte amb la científica per preparar millor la seva visita. Cada centre educatiu pot demanar només una xerrada amb una científica. Veieu carta dirigida als centres.

  • L’activitat va adreçada a 6è de primària i a primer d’ESO, poden participar escoles i instituts
  • Els centres interessats cal que ho facin mitjaçant el web: https://100tifiques.cat/
  • Primer caldrà que fer la inscripció al web i omplir el formulari adjuntant en pdf la carta la compromís.
  • Es farà el possible per atendre totes les demandes, no es pot garantir que la temàtica triada pel centre sigui l’especialitat de la científica. Es faran les assignacions prioritzant l’ordre d’inscripció.
  • Preguem que el centre afegeixi al formulari un enllaç de VC on es pugui fer el contacte amb la científica assignada a partir del 29 de gener.
  • Comuniqueu la participació al vostre CRP de referència.

Comitè organitzador de les #100tífiques