mEduTarraco com a projecte de Servei comunitari

Eprojecte de georeferenciació mEduTarraco s’ha treballat per tal que pugui esdevenir un projecte de Servei comunitari, i s’ha posat a disposició dels centres la Guia pràctica de Servei Comunitari mEduTarraco .

El Projecte mEduTarraco és una iniciativa d’un equip de 15 docents i està coorganitzat pels Serveis Territorials d’Educació a Tarragona, l’Ajuntament de Tarragona i el programa mSchools, una iniciativa que impulsa la fundació Mobile World Capital Foundation en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA. El projecte compta també amb el suport d’Itinerarium, Universitat Rovira i Virgili i l’Autoritat Portuària de Tarragona.

El projecte mEduTarraco proposa conèixer i gaudir de la ciutat de Tarragona a través de tecnologies mòbils i d’un joc de pistes geolocalitzat, focalitzat en els ODS 3 (Salut i Benestar) i 4 (Educació de qualitat). En l’edició d’enguany contribueix a la sensibilització i la recerca mitjançant la Fundació La Marató de TV3. Coneix la ciutat, juga amb el teu mòbil i guanya punts que es convertiran en euros per a la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio.

Propostes d’ús a l’aula de mEduTarraco:
   1. Com a projecte col·laboratiu inclusiu i solidari al voltant de la ciutat de Tarragona i dels ODS per a 5è, 6è, ESO, Cicles Formatius  i Bat . La temàtica de l’edició de 2021 de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio serà La Salut Mental.
   2. Com a projecte que respon als principis del Servei Comunitari , mEduTarraco es concreta com a proposta de Servei comunitari dins de l’àmbit del Patrimoni cultural . Els alumnes de 3r i 4t d’ESO prendran una opció de compromís vers la comunitat dedicant-hi temps i esforç per la millora de la societat i cultura catalana participant en el primer acte solidari de la Marató. Es promou un treball en xarxa amb diferents agents del territori: Fundació La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, museus, entitats de joventut, esport i lleure, institucions i entitats benèfiques i relacionades amb la temàtica de la Marató. El projecte mEduTarraco combina processos d’aprenentatge amb processos de servei a la comunitat. Estem davant una proposta que busca treballar les necessitats reals dels ciutadans des del respecte, la inclusió, l’autogestió, el pensament crític i els valors ciutadans. Els elements emblemàtics que ens ofereix la ciutat de Tarragona permeten que l’alumnat faci un servei que:
      • Pretén donar resposta a les necessitats socials i emergents. L’atenció de necessitats reals i sentides per la comunitat
      • Millora constant, elaborar propostes de millora
      • El seu aprenentatge es transfereix a la realitat en forma d’acció solidària.
Per a més informació:

Us annexem la Guia Pràctica de Servei Comunitari mEduTarraco: https://docs.google.com/document/d/1kGDJvKNqs27NXwy7prkqh1tW0cYCeZM7FDaONLvbOzw/edit?usp=sharing

 i us compartim el model transferible de Servei Comunitari: https://docs.google.com/document/d/1sW3dEu-PcHzbZTd6u56ImLN46ZwqZhD4XimAFPlYGv4/edit?usp=sharing

mEduTarraco com a projecte educatiu amb la seva guia didàctica que podeu consultar a la web: https://projectes.xtec.cat/met/

Seminari web “Desdibuixant les parets de l’aula”: https://youtu.be/7HLTc4IDeB4

Plataforma MHM amb el “banner” que porta a la pàgina específica: https://mhm.mobileworldcapital.com/ca_ES (si l’idioma per defecte del navegador no és “CAT”, no es mostra el “banner”. Cal seleccionar CAT a la llista d’idiomes)

Pàgina específica a la plataforma MHM per a la participació d’aquest any https://mhm.mobileworldcapital.com/medutarraco. Conté les instruccions “pas a pas” per a participar i l’accés a un formulari “Rep informació actualitzada!” per rebre informacions addicionals del projecte (no imprescindibles per participar).