Exposició conjunta “Experiències Matemàtiques” del Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA) i + STEAM! UPC Vilanova

Experiències Matemàtiques + STEAM! UPC VILANOVA, és una exposició conjunta del Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA) i de l’Escola Politècnica Superior de Vilanova i la Geltrú de la Universitat Politècnica de Catalunya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Es tracta d’una exposició conjunta: “Experiències Matemàtiques” del Museu de les Matemàtiques de Catalunya (MMACA) i una mostra del que es fa al Campus UPC Vilanova amb l’àmbit de les STEAM per despertar les vocacions científico-tecnològiques.

  • Experiències Matemàtiques” engloba continguts del currículum de tots els àmbits: numeració i càlcul; canvi i relacions; espai i forma; mesura; estadística i atzar. Es presenten en un entorn diferent on es potencia el raonament, el pensament lògic i espacial, les diferents estratègies de resolució, les connexions, l’autonomia i iniciativa personal, i la capacitat de descripció, argumentació i justificació.
  • “+STEAM! UPC VILANOVA” mostra elements relacionats amb la tecnologia i les enginyeries en general, fent èmfasi en les estudis que s’imparteixen a la UPC de Vilanova: mecànica, electricitat, electrònica, disseny Industrial, informàtica i tecnologies del mar.

Lloc

            Centre d’Art Contemporani La Sala                       

                         (carrer de Joaquim Mir, 12 – Vilanova i la Geltrú)

Dates:

del 8 d’octubre a 12 de desembre de 2021

Matins de dimarts a divendres visites concertades pels centres docents. 

Inscripcions:

Informació per a visites de centres docents

cliqueu aquí

  • En què consisteix la visita?

La persona educadora acompanya al grup pels diferents espais temàtics, en entrar a cada un d’ells, es presenta col·lectivament els mòduls exposats. A continuació es deixa temps per l’exploració lliure dels diferents reptes i materials,  amb l’acompanyament de les persones educadores  que estaran a disposició per aclarir i resoldre dubtes.

  • Objectiu de la visita?

L’objectiu de la visita a l’exposició és confrontar als visitants amb objectes o situacions atractives que plantegen un seguit de problemes pràctics per resoldre. La resolució d’aquests senzills reptes exigeix la seva comprensió, abstracció i desenvolupament d’estratègies. La presentació amb material manipulable afavoreix que aquests passos es duguin a terme de manera activa. Desenvolupar aquestes habilitats de pensament matemàtic és l’objectiu principal de l’activitat. També es pretén mostrar com aquest pensament matemàtic es la base de la ciència, tecnologia, enginyeria i les arts (STEAM), fent especial èmfasi de la necessitat de les matemàtiques en el camp de l’enginyeria i la tecnologia.

Us animem a visitar-la!