66 Contes per parlar de la mort

Us deixem aquest article que va escriure la Nati Bergadà sobre diferents contes per parlar de la mort. Creiem que pot ser un recull a tenir en compte si es necessita en qualsevol moment.

(Nati Bergadà, 1/11/2015)

La mort continua sent un dels grans tabús que encara pateix la nostra societat. És un tema del qual no ens agrada parlar i menys amb els petits. No hem d’ocultar la realitat als nens ni protegir-los de la mort, però sí que els hem de preparar per a la mort i ajudar-los en el procés de dol. Hem d’educar per la vida i educar per la mort.

Tot i que ells tenen una curiositat natural per la mort, els adults no sabem com parlar-ne i aquest tema no sabem com afrontar-lo.

Com diu la Conxita Larrull Bertrán “Malauradament moltes vegades no en volem parlar. Sembla com si per parlar-ne la convoquéssim, i esquivem el tema. Però el que és ben segur és que aquest tema no el podrem esquivar sempre, la mort forma part de la vida, com més vida tinguem, més morts viurem al nostre voltant.”

En aquest article et recomano un recull de contes que et poden ser molt útils per parlar de la mort i el dol amb els infants.

(seguir llegint al web www.natibergada.cat)

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>