Club de lectura dels ODS

logo club 160.pngEl Departament d’Educació ha creat el Club de Lectura dels ODS, amb l’objectiu de promocionar, conscienciar i donar a conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
El club té un format virtual i està obert tant a personal docent com a PAS. La plataforma utilitzada és Odissea​, el Moodle de formació del Departament.​
Mensualment es proposa la lectura d’un llibre relacionat amb un dels ODS i posteriorment es procedeix al debat via la plataforma Tellfy. Els llibres proposats són principalment novel·les. 

Novetat! Els llibres, en préstec a eBiblio

A partir d’ara tots els llibres que llegim estaran disponibles en préstec gratuït a per a tots els membres del Club a eBiblio,  la plataforma que dona un servei de préstec de continguts digitals als usuaris de les biblioteques públiques de Catalunya. Només serà necessari el carnet de la Xarxa de Biblioteques Públiques.

El primer ODS tractat va ser el número 4, Educació de Qualitat.​

El següent ODS que treballarem és​ el número 9, Indústria, innovació i infraestructures.​​

Inscripció al Club de lectura
Totes aquelles persones interessades poden inscriure’s al Club seguint les següents passes: ​

    1. Accedir a la plataforma virtual del club. ​
    2. Identificar-se amb l’usuari i la contrasenya d’ATRI. ​
    3. En el moment que el sistema demani la clau d’inscripció cal fer constar: PpcLe1914
LECTURA ACTUAL
Billete.png
Billete al fin del mundo: La historia del Transiberiano, el tren que cambió Rusia (Christian Wolmar)

És la línia ferroviària més llarga del món i el viatge somiat per a molts. Recorre Rússia com una artèria vital, de Moscou a Vladivostok, al llarg de 9.000 quilòmetres, i travessa alguns dels paisatges més àrids del món. Gràcies al ferrocarril, Sibèria va deixar de ser coneguda únicament com a lloc de desterrament i presidi, per transformar-se en una terra promesa en la qual milions d’immigrants es van assentar. El Transsiberià és, sens dubte, el millor que li ha passat mai a Sibèria.Ressenya del llibre Billete al fin del mundo.pdf

Període de lectura: ​del 25 de gener al 14 de febrer de 2021 Debat: del 15 al 28 de febrer

LIBRES ANTERIORS
Nothomb.png

Estupor i tremolors​ (Amélie Nothomb)


Una jove belga comença a treballar a Tòquio en una gran companyia japonesa. Però al Japó actual, fortament jerarquitzat, la noia porta el llast d’un doble hàndicap: ser una dona i ser occidental. Aquesta doble condició la convertirà en el blanc d’una allau d’humiliacions i d’una progressiva degradació laboral, que la portarà del món de la comptabilitat a servir cafès, encarregar-se de la fotocopiadora i, per acabar-ho d’arrodonir, ocupar-se de la neteja dels lavabos d’homes.Ressenya del llibre ‘Estupor i tremolors’

chico que puso hélices al viento.jpg
El chico que puso hélices al viento​​ (William Kamkwamba i Bryan Mealer) 


El William va néixer en un poblet remot de Malawi. Fascinat des de nen per l’electricitat, desitjava estudiar ciències, però una terrible sequera l’obliga a deixar l’escola, perquè la seva família, que es dedica a l’agricultura, no pot afrontar cap altra despesa que no sigui el menjar.
El William ha d’abandonar els seus estudis i ajudar els seus pares, però es nega a abandonar els seus somnis. Amb uns quants llibres de ciències, fins llavors oblidats, i moltíssima curiositat i decisió, aborda un agosarat pla: proporcionar a la seva família electricitat i aigua corrent. Així, amb ferralla, peces de tractor i trossos de bicicletes velles fabrica un rudimentari molí de vent.

9788494928161.jpg
Com llegir l’aigua​​ (Tristan Gooley)

Des de Sussex fins a Oman, a través dels misteris glaçats de l’Antàrtida o de l’exòtica Polinèsia, l’aventurer i explorador Tristan Gooley ens revela els secrets de llacs, rius i oceans que ha descobert al llarg de les seves expedicions.​

​​
portada_estimada-ijeawele.jpg Estimada Ijeawele: manifest feminista en quinze consells(Chimamanda Ngozi Adichie)

Aquest llibre reprodueix una carta que Chimamanda Ngozi Adichie, una gran veu en la lluita per la igualtat dels gèneres, va escriure a la Ijeawele, una amiga d’infantesa, després que aquesta li demanés consell per educar la seva filla com a feminista.

 
​​​UnaEducacio_225x300.jpg​​​​​
Una Educació (Tara Westover)

El llibre triat per inaugurar el Club és ‘Una Educació’ de Tara Westover (Ed. Més Llibres​), les memòries inoblidables d’una jove educada a casa que decideix deixar la seva família mormona per aconseguir un doctorat a la Universitat de Cambridge.    

 Si teniu qualsevol dubte sobre el funcionament del Club, podeu contactar amb la Marta Calvo (mcalvoc@gencat.cat).