JORNADA DE MÚSICA 2023

Referent de l’activitat: Martí Boneta

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

(FINS EL 20 DE SETEMBRE DE 2023)

 

A RITME DE CLÀSSICA!

INCORPORANT LA MÚSICA CLÀSSICA A TRAVÉS DE LA PERCUSSIÓ CORPORAL

 

DESCRIPCIÓ GENERAL

El seminari de coordinació d’especialistes de música dels centres educatius de Les Corts, el Centre Cívic Josep M. Trias i Peix i el CRP de Les Corts organitzem la “Jornada de Música de les Corts”, com a expressió del treball conjunt que realitzen les i els professionals d’aquesta àrea amb el seu alumnat.

La proposta és adaptar l’experiència viva i física que proporciona la percussió corporal a l’aprenentatge i aprofundiment de la música clàssica als centres educatius. La docent proposada és l’ Anna Llombart (http://www.annallombart.com).

PER QUÈ HO VOLEM FER?

Per tal que l’alumnat tingui una experiència corporalitzada dels ritmes,  melodies i la orquestració  del gènere clàssic que complementi la informació teòrica.

A QUI S’ADREÇA

Alumnes de 6è de Primària i 1r ESO.

ON ES DESENVOLUPARÀ

En instituts de Secundària i escoles de Primària.

OBJECTIUS

Que l’alumnat tingui un angle diferent d’una matèria que tradicionalment i de forma genèrica s’ha rebut amb escepticisme. Que puguin incorporar  i empatitzar amb la música a través d’un tipus de dansa que, a més de crear música amb el propi cos, és inclusiva i neutra de gèneres (*)

COM HO ASSOLIREM

A través de sessions de percussió corporal que es focalitzaran en els diferents ritmes que es poden executar amb el cos i contextualitzant i històricament  la peça o peces que es treballin per tal d’empatitzar amb el context històric actual.

Les peces musicals a treballar es poden convenir amb cada centre per alinear les sessions amb el currículum escolar d’educació musical.

Durant el primer trimestre es realitzarà una formació amb el professorat per treballar les coreografies.

QUAN HO FAREM

Les sessions estan pensades per ser desenvolupades a l’aula dosificat segons convingui al centre. L’òptim seria 1,5 hores setmanals o cada 15 dies.. Es recomana optar per 1,5 hores cada setmana durant les primeres sessions. Cada centre participant podrà tenir una sessió de la formadora, Anna Llombart, amb l’alumnat (en el Seminari de Música es posarà el calendari). Inscripció per a la formació: Detall d’activitat (gencat.cat)

Al mes de maig es farà una Mostra conjunta entre els diferents centres.

EXEMPLES:

https://youtu.be/fvoE_rECuCc

https://youtu.be/cx-hHGoVJ4w

 

(*) OBSERVACIONS:

Si s’escau, un dels objectius seria poder representar un fragment d’alguna peça de música clàssica fent xarxa amb més o menys grau de teatralitat depenent dels recursos del centre en aquest aspecte.

 

Una activitat de Organitza  Amb la col·laboració de
 

 

logocrp logodistrito