La vinya i el vi


La casa disposa d’una petita vinya i les instal·lacions i objectes relacionats amb el procés tradicional d’elaboració del vi, inclosos el celler medieval i les tines del segle XIX.

Es pot treballar: el cep i el seu conreu, les eines per als diversos treballs a la vinya, les instal.lacions per a l’elaboració del vi i, si la visita es fa a la tardor, premsar raïm i emportar-se el most o fer-ne un tast. Segons del temps que disposem, es passa també una presentació sobre el conreu de la vinya, les parts de la planta i el procés d’elaboració del vi tradicional i actual (Si no tenim temps de passar-lo, teniu l’enllaç a Treball posterior).

TEMPORALITAT: De finals de setembre a finals d’octubre.
TREBALL PREVI:Fitxa el cep. Presentació amb imatges de l’època en que a la Culla s’hi feia vi. Pdf per a fer un mémori per a familiaritzar-se amb el vocabulari
TREBALL POSTERIOR: la visita es fa sense fitxes. Proposta de fitxes treball posterior i enllaç a la presentació sobre la Vinya i el vi.
RECOMANACIONS: portar roba adequada segons el temps.
DURADA: Unes tres hores.
NIVELLS: Consultar la taula Totes les activitats.