El procés d’elaboració del vi


Aquesta activitat es fa conjuntament entre el Parc de la Séquia i el Camp d’Aprenentatge del Bages.

La casa disposa d’una petita vinya de conreu tradicional i una altra de conreu modern. També disposa d’instal·lacions i objectes relacionats amb el procés tradicional d’elaboració del vi, inclosos el celler medieval i les tines del segle XIX.

L’activitat consisteix en observar les diferències entre aquests dos tipus de plantació, una visita a les instal·lacions de la casa i finalment es durà a terme un taller on els nois i noies podran observar l’activitat dels llevats, la seva reproducció i les condicions òptimes per al seu desenvolupament. Es determinarà també el grau alcohòlic del vi, mitjançant una destil·lació, i la utilització de l’alcoholímetre.

FITXES DE TREBALL: Observació de llevats i Determinació grau alcohòlic del vi
MATERIAL NECESSARI: Carpeta, llapis i fitxes de treball.
DURADA: Unes tres hores.
NIVELLS: Consultar la taula Totes les activitats.