RobolotCon 2020 Virtual. XV Jornada de difusió i intercanvi d’experiències sobre programació i robòtica educatives


L’objectiu principal de la Jornada és compartir experiències d’èxit i novetats en l’àmbit de la robòtica didàctica i les tecnologies creatives, tant d’eines de treball com de propostes d’aplicació, que puguin ésser útils a docents de tots els nivells educatius, tant si són experts en robòtica didàctica i STEAM com si es volen iniciar en la didàctica de la programació i la robòtica. La jornada virtual es portarà a terme entre el 9 de maig i el 27 de juny.

Es busca fomentar l’aprenentatge de la programació per a facilitar un canvi de rol: de consumidor passiu de la tecnologia a participant actiu. Aquest aprenentatge comporta, a més, canvis en la metodologia de resolució de problemes en general. Programació i robòtica són àmbits idonis per a l’aplicació pràctica d’estratègies de pensament computacional en la resolució de problemes i projectes.

ROBOLOT és la primera activitat de robòtica educativa que va néixer al 2002 gràcies a molts professionals del món educatiu. L’associació Robolot Team, composta per un important nombre de professionals del sistema educatiu, contempla als seus estatuts l’objectiu de dinamitzar la robòtica educativa i el treball amb projectes STEAM tant a la Garrotxa com a tota Catalunya.
És per això que proposa, organitza, imparteix i finança un programa de formació en Robòtica Educativa per a professorat de tots els nivells educatius.
Aquest programa està basat en les propostes i experiències de Robolot Team i es duu a terme a totes les demarcacions catalanes: ICE UdG (Girona), ICE UPC (Barcelona), ICE UrV (Tarragona), ICE UdL (Lleida), CESIRE (Barcelona), Escola del Morrot (Olot).
A més, Robolot Team es relaciona amb altres iniciatives catalanes i de fora de Catalunya amb l’objectiu de sumar coneixement.

!Més info|

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>