Presentació del Marc d’Ensenyament de les Llengües Vives. El termòmetre lingüístic.

TermómetreEl 7 de setembre de 2016, es va presentar a representants de les escoles de la demarcació del Servei Educatiu Baix Llobregat-6, el Marc d’Ensenyament de les Llengües Vives. Es tracta d’un marc de referència fonamentat per a l’elaboració d’un projecte d’ensenyament plurilingüe a les escoles de llengua catalana, obert a les llengües romàniques amb l’anglès com a llengua transnacional.

Per al desenvolupament d’aquest marc referencial es compta amb un Termòmetre lingüístic, una prova de diagnòstic pedagògic de la competència lingüística per a infants de 5 anys concebuda, dissenyada i creada per la Societat Catalana de Pedagogia amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament i amb el mecenatge del Grup Promotor Santillana i el suport de la Fundació Lluís Carulla.

La sessió de treball es va iniciar amb la intervenció de Montserrat Domingo, inspectora d’educació que va presentar l’acte i va introduir el Marc per al plurilingüisme i la gestió de les llengües al sistema educatiu: el projecte lingüístic de centre.

Tot seguit, Carme Rider i Martí Teixidó de la Societat Catalana de Pedagogia, van presentar el Termòmetre Lingüístic, els materials que el formen i les seves principals característiques, i el van contextualitzar en el Marc d’Ensenyament de les Llengües Vives.

Mostra d’aplicació a l’aula del Termòmetre lingüístic

I,finalment, dues mestres de l’escola Espai 3 de Sant Joan Despí van exposar la seva experiència en l’aplicació de la prova i de quina manera ha influït en el projecte plurilingüístic del centre.

En aquest document teniu la informació general sobre el contingut de l’acte, les dades de la convocatòria i el programa de la sessió

 

Recull de tweets de la sessió

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>