Informacions de la prova Cangur 2019 de la Societat catalana de Matemàtiques

Des de l’any 1996 es realitza a Catalunya la prova Cangur, una activitat impulsada per l’associació internacional Le Kangourou sans Frontières, de la qual n’és membre la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM) que, per aquesta raó, és l’entitat titular del Cangur en  llengua catalana. Aquesta prova, al nostre territori, està adreçada a tots els nivells des de 5è de primària fins a 2n de batxillerat.

La prova té format de joc-concurs, però el seu autèntic objectiu és que els alumnes participin idediquin una estona especial a divertir-se tot resolent els reptes plantejats. Els problemes es basen més en el raonament i l’enginy que en coneixements matemàtics específics. Aquestes “altres matemàtiques” també les podeu practicar, durant el curs, a partir de proves d’anys anteriors que es poden consultar al web del Cangur.

Pensem que la participació en aquesta prova pot ser una bona oportunitat per introduir a l’aula unes matemàtiques diferents a les habituals i treballar, de forma lúdica i innovadora, aspectes referents a les competències associades a la resolució de problemes.

Tot i que la prova en el seu conjunt l’organitza la comissió Cangur de la SCM de Matemàtiques i són d’un mateix estil l’organització s’ha dividit en tres tipus:

  • Cangur primària: 5è i 6è de primària . Els alumnes fan la prova en el seu centre.
  • Cangur123: alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO. Els alumnes fan la prova en el seu centre.
  • Cangur 4t d’ESO i Batxillerat: es manté el format tradicional i els centres s’agrupen en seus per fer la prova.

Us adjuntem un document elaborat per l’organització de la prova on podeu ampliar la informació sobre les característiques del Cangur i en el que es recorda que la inscripció estarà oberta des del 15 de novembre de 2018 al 18 de gener de 2019, i que la prova es realitzarà el dia 21 de març de 2019.

També podeu trobar tota la informació sobre les proves cangur en la web: www.cangur.org

A continuació disposeu de les informacions més significatives sobre cadascuna de les categories de les proves (podeu clicar damunt la banderola de l’etapa que us interessi).

        

|MÉS INFO|

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>