Corneliada

L’activitat Corneliada és un projecte per treballar la Lectura en Veu Alta (LVA) amb els infants i joves dels centres educatius de la ciutat. 
 
En cada convocatòria anual,  realitzada sempre durant el primer trimestre del curs, els infants escollits per participar de la Mostra, com a representants de tot el treball realitzat als centres, són els de 5è i/o 6è de primària i els de 2n d’ESO, que tenen a la seva disposició una selecció de textos específica sobre un tema central. El tema varia a cada edició.
 
El projecte ofereix al professorat dels centres que vulguin participar-hi una formació inicial en tècniques per al treball de la LVA a l’aula i l’organització d’una Mostra pública, lúdica i no competitiva de Lectura en Veu Alta a les biblioteques municipals. 
 
El projecte està organitzat de manera conjunta pel Departament Ciutat de la Lectura de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, el Centre de Recursos Pedagògics del Servei Educatiu Baix Llobregat 5, i la Xarxa de Biblioteques de Cornellà de Llobregat.