Setmana de la ciència…ja teniu pensat què fareu?

Us fem arribar diferents possibilitats per celebrar la setmana de la ciència al novembre. Atenció a les dates d’inscripció prèvies!

  • La proposta de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI)
  • La Jornada Científica PECT Mataró-Maresme: Ecosistema de les Ciutats Cuidadores. Recerca i innovació en els àmbits salut i
    social.

Us informem que la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), amb el suport del Departament d’Educació, organitza la 28a edició de la Setmana de la Ciència, que se celebrarà del 10 al 19 de novembre, arreu de Catalunya. 

L’activitat “La ciència en primera persona” que es celebrarà el dia 15 de novembre al matí s’emmarca en la Setmana de la Ciència,  amb la finalitat del foment de les vocacions científiques i tecnològiques entre l’alumnat del nostre país, pretenent apropar els i les científiques als instituts. 

Seguint la bona acollida de l’edició passada, enguany es manté la modalitat virtual i hi poden participar tots els centres de secundària.

L’activitat es fonamenta en tres parts: 

1. Edició d’un vídeo, d’una durada d’uns 5-10 minuts on es llença també una proposta o un repte.

2. Aquest vídeo el visualitzarà l’alumnat en hores lectives juntament amb els seus professors/es. L’alumnat ens faran arribar imatge del repte aconseguit (5 fotografies màxim per grup) així com les preguntes que volen formular als/a les científics/ques (3 preguntes màxim per grup). 

3. El dia 15 de novembre al matí, retransmissió en directe pel canal youtube de cadascun dels científics/ques.

L’activitat adreçada a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO va a càrrec de científics/ques que es dediquen a la investigació i que expliquen la seva tasca, tant des del vessant científic com del vessant humà

Les 4 ponències es transmetran en directe des del canal de Youtube de la FCRI el matí del dia 15 de novembre en els següents horaris:

9.30h: Microgravetat. José Ignacio Rojas, divisió d’Enginyeria Aeroespacial del Departament de Física de la UPC, i investigador de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels
10.30h: Nanotecnologia. Jordi Díaz, professor de Química al Departament de Materials, i tècnic a la Unitat de Tècniques Nanomètriques dels Centres Científics i Tecnològics, de la Universitat de Barcelona.
11.30h. Espai. Núria Jar, Hypatia periodista especialitzada en ciència i salut i membre de la tripulació Hypatia
12.30h. Meteorologia: Eloi Cordomí, físic i meteoròleg a Televisió de Catalunya

Aquí teniu els enllaços als 4 vídeos, reptes 

Aprofitem per facilitar-vos l’enllaç que han d’omplir els centres educatius interessats a participar en l’activitat, abans del 16 d’octubre.

Formulari d’inscripció dels centres

Els centres que ho desitgin podran participar en directe el mateix dia 15 de novembre, podran enviar els reptes i les preguntes als científics per a què les comentin en directe abans del: 5 de novembre    Formulari d’enviament dels reptes i preguntes als científics

Més informació detallada, així com altres propostes, a www.setmanaciencia.cat

El 9 de novembre, de 9 a 17.00 h, se celebra a Mataró la “Jornada Científica PECT Mataró-Maresme: Ecosistema de les Ciutats Cuidadores. Recerca i innovació en els àmbits salut i social”
Aquesta iniciativa té per objectiu explicar que s’està fent a la comarca en recerca, crear un espai de trobada per connectar als investigadors i fomentar la vocació científica, en els àmbits de salut i social, entre els joves que aviat han de decidir sobre els seus estudis futurs.
La jornada, que tindrà lloc a les instal·lacions dels Tecnocampus (avinguda Ernest Lluch, 32, de Mataró) comptarà amb un Programa de Ponències, així com múltiples presentacions dels treballs de grups de recerca. També tindrà una Fira de la Ciència en la qual els estudiants podran interactuar i preguntar als científics no només sobre el seu treball sinó com va ser la seva vocació científica. Aquest contacte pot orientar molt als joves i ajudar-los a decidir sobre els seus estudis posteriors.
Per tot això, es convida als instituts, en els seus cursos de Batxillerat i als estudiants de segon grau d’FP (en matèries de Salut o Social) a assistir-hi.

La jornada està organitzada per l’Ajuntament de Mataró, el Consorci Sanitari del Maresme, TecnoCampus Mataró-Maresme, Corporació Salut del Maresme i la Selva, Eurecat, Idiap, el Centro d’Investigación Biomédica en Red (Ciber), l’Acadèmia de les Ciències Mèdiques i de la Salut, la Fundació Hospital, la Fundació Salut del CSdM, i la Fundació Maresme. 
Reserveu la data i contacteu el més aviat possible perquè l’aforament és limitat i s’ha de programar la vostra visita perquè pugueu tenir accés personalitzat a les persones investigadores.
Podeu contactar amb la Jornada mitjançant l’email inscripcions@dreiblau.com o per telèfon al 93 2114824 (Clara Pérez) També, podeu preguntar per les possibilitats de finançament en el transport des de fora de Mataró.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>