Llengües estrangeres

Podeu consultar la categoria Llengües estrangeres per veure les notícies i accions associades.

9003140542  Nous horitzons en l’ensenyament i l’aprenentatge de les llengües 2024 (cicle de webinars)    Inscripció i més informació.   El període d’inscripció finalitzarà el dia 8 de gener 24

Seminari 2023-24  A100421A10 Coordinació d’especialistes de llengua anglesa   Anul·lat per manca d’inscripció

Grup de treball 2023-24 A100441A10 Creació de materials per a la certificació de la llengua anglesa (nivell B2) Anul·lat per manca d’inscripció

Llengües estrangeres i Programa Erasmus+  Oferta d’activitats formatives curs 2023-24

La finalitat del programa d’innovació pedagògica “Generació Plurilingüe (GEP): aprendre llengües estrangeres a través de les matèries”. és millorar la competència en llengües estrangeres de l’alumnat, afavorint el seu creixement acadèmic i posterior inserció laboral, i capacitant-lo per interactuar amb el món en diverses llengües i de manera crítica.

Les accions del programa GEP s’orienten, d’una banda, a incrementar el temps d’exposició de l’alumnat a les llengües estrangeres curriculars i, d’una altra, a acompanyar els centres educatius en el procés de desplegament i consolidació d’un projecte lingüístic plurilingüe propi. També es promou un aprenentatge actiu i significatiu per part de l’alumnat, basat en el treball cooperatiu i per projectes que integrin les TIC, en una avaluació orientada a l’aprenentatge, i en l’adquisició d’estratègies per a un aprenentatge autònom.

La durada del programa és de tres cursos escolars. Durant aquest temps, docents dels centres participants amb una acreditació suficient de coneixements de llengua estrangera reben formació sobre enfocaments CLIL i ÉMILE (aprenentatge integrat de contingut i llengua estrangera en anglès i francès, respectivament). Els equips directius, al seu torn, reben orientacions per a la implementació del programa en el centre, el disseny d’un pla d’acció i l’elaboració d’una memòria final.

Més informació a la pàgina del programa i a gencat.

El servei de mobilitat internacional jove del Maresme és un projecte format per 24 municipis del Maresme, on s’informa i s’orienta sobre temes relacionats amb la mobilitat internacional: voluntariat, pràctiques, treball a l’estranger, estades solidàries, camps de treball internacionals, intercanvis juvenils, entre d’altres! i treu un butlletí mensual amb articles i referències a programes i convocatòries.

Us convido a subscriure-us-hi a través del següent enllaç: http://bit.ly/butlletimobilitatmaresme

Aquesta és una beca adreçada a l’alumnat de 6è de Primària i 2n de l’ESO per estimular la pràctica oral de la llengua anglesa en entorns comunicatius no formals. La durada de l’estada serà de diumenge a la tarda fins al dissabte al matí de la següent setmana. La llengua vehicular de les activitats és l’anglès.

L’eix temàtic de la convocatòria del 2024 és “Sociocultural aspects of the different English-speaking countries around the world”  La data límit per presentar la sol·licitud és el 28 d’abril de 2024 a les 23:59.
Trobareu tota la informació relativa a dates, projecte a presentar, criteris de baremació a la resolució, en fitxer adjunt.  En aquest enllaç teniu l’accés al formulari, així com d’altres documents informatius i d’ajuda.

Les següents informacions estan extretes de la pàgina de projectes internacionals

Per a més detalls aneu a la font original del Servei de Llengües Estrangeres i d’Origen

 

Erasmus+ és el programa de la UE per a l’educació, la formació, la joventut i l’esport a Europa. Aquest programa s’emmarca en les polítiques educatives de la Unió Europea i segueix els objectius de l’Espai Europeu d’Educació 2025. Durant  el període 2014-2020 va tenir un pressupost de més de 14.700 milions d’euros que va oferir a més de 4 milions d’usuaris l’oportunitat d’estudiar, formar-se i gaudir d’experiències d’estudi i treball a altres països del programa. Al mes d’abril de 2021 es va presentar el nou programa per al període 2021-27 amb un pressupost que s’ha incrementat fins a 28.000 milions d’euros. En aquesta nova etapa es vol arribar a més infants, joves i adults amb projectes més inclusius, sostenibles i digitals.

La Guia del programa Erasmus+ ofereix informació detallada sobre les oportunitats i els criteris per poder optar a les diferents accions descentralitzades:

KA1, per projectes de mobilitat, i KA2, per la cooperació entre organitzacions i institucions.

També estableix l’oferta de finançament per a accions de gestió centralitzada a través de l’Agència Executiva EACEA -Education, Culture and Audiovisual Executive Agency- (KA3, Activitats Jean Monnet…)

Cada any apareix una nova convocatòria d’ajuts Erasmus+ i per optar-hi convé tenir presents les prioritats dels programa.

Trobareu tota la informació necessària per presentar un projecte Erasmus+ a la guia del programa, al web de la Comissió Europea i al web de l’Agència Nacional de gestió del programa a Espanya, el SEPIE  (Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació) i al Servei de Llengües Estrangeres i d’Origen que organitza formacions i assessoraments per facilitar la participació dels centres educatius i acompanyar-los durant tot el procés.

La plataforma digital de l’ensenyament a Europa és una bona opció per trobar formacions i centres socis.

School Education Gateway i eTwinning s’han transformat en una única plataforma: la nova European School Education Platform durant el curs 22-23.

En aquest article publicat al Nodes de Projectes internacionals trobareu materials de suport per conèixer l’eina. En cas de dubtes, recordeu de consultar les preguntes freqüents que periòdicament estan actualitzant des de SNA (Servei de Llengües estrangeres i d’origen).

l’última publicació del SNA s’han publicat novetats pel que fa a l’actualització dins de la nova plataforma eTwinning.

Materials d’ajuda disponibles:

 

 

 

 

 

 

 

 

eTwinning és la comunitat més extensa de centres educatius d’Europa. Va néixer el 2005 com iniciativa del Programa d’Aprenentatge eLearning de la Comissió Europea i des del 2014 forma part d’Erasmus+.

És un punt de trobada i un lloc comú de treball. Està traduït a vint-i-cinc idiomes i proporciona eines en línia perquè els docents trobin socis, engeguin projectes, comparteixin idees, intercanviïn pràctiques interessants i comencin a treballar junts, servint-se de diferents eines personalitzades disponibles a la plataforma eTwinning.

La iniciativa eTwinning promou la col·laboració escolar a Europa utilitzant les tecnologies per a l’aprenentatge i el coneixement (TAC) i dóna suport als centres oferint-los les eines i els serveis necessaris que facilitin la seva associació per desenvolupar un projecte en comú.

 El portal del Servicio Nacional de Apoyo (SNA) eTwinning ofereix informació, assessorament i formació als docents que participen en els projectes. Entre d’altres accions, el SNA compta amb una xarxa d’ambaixadors eTwinning, docents experimentats que fan difusió del programa i poden assessorar altres docents que estan començant els seus projectes, tant en temes de caire tècnic com pedagògic.

eTwinning atorga tots els anys els Premis Nacionals i els Premis Europeus per a projectes innovadors, integrats en el currículum, col.laboratius, que aprofitin la tecnologia i tinguin una bona comunicació i difusió.

 eTwinning i Erasmus+: Els projectes eTwinning poden integrar-se a un projecte Erasmus+ dels tipus KA1 i KA2. Aquesta pràctica comporta una millora de la qualitat dels projectes, ja que es facilita la col·laboració i la comunicació entre els socis, a la vegada que es desenvolupa la competència digital i el treball en equip per part de docents i alumnat.

Guia eTwinning-Eramus+    Article: Proyectos eTwinning – Asociación escolar Erasmus+ 

Us convidem a subscriure-us a l’eTwinning newsletter a través del següent enllaç per tal de rebre informació directa mensualment.

SEGELL DE QUALITAT

Els Segells de Qualitat Nacional (SQN) son un reconeixement a l’esforç i el treball realitzat pels docents en els projectes eTwinning. Es reconeixen projectes excel·lents que han assolit cert nivell de qualitat en el seu país. Els SQN es poden demanar, des de l’eTwinning Live, des de començament fins a finals d’any.
Podeu mirar a veure si “esteu a l’alçada” responent aquestes preguntes:
  1. El teu projecte eTwinning compte amb uns objectius comuns i un pla compartit?
  2. Es troba en una fase propera a la seva finalització o ja ha acabat?
  3. Heu contribuït el teu alumnat i tu a totes les activitats del projecte?
  4. Has organitzat amb la resta dels docents del projecte activitats cooperatives?
  5. Heu tingut en compte les qüestions relatives a drets d’autoria i seguretat en línia (eSafety)?

Si la resposta a aquests cinc punts es que SÍ, atreveix-te a demanar el SQN!

També teniu aquest correu electrònic d’assistència:

 asistencia.etwinning@educacion.gob.es    i aquest tutorial per com sol·licitar-lo.

 

El Departament d’Educació reconeix 3 crèdits d’innovació (30 hores) al professorat no universitari que tingui reconegut un Segell de Qualitat Nacional per un projecte eTwinning.

Trobareu tota la informació sobre aquest reconeixement d’innovació al Portal de Centres.

El Programa d’auxiliars de conversa s’emmarca dins del conjunt d’actuacions destinades a donar suport a aquells centres que desenvolupen un projecte innovador per a la gestió de les llengües estrangeres curriculars (anglesa, francesa, alemanya  o italiana). Els auxiliars de conversa en els centres catalans són un recurs de primer ordre per a estimular l’aprenentatge de llengües i el coneixement d’altres cultures i d’altres formes d’entendre el món.

La seva tasca educativa dona suport lingüístic a les activitats programades pel tutor o tutora d’aula, amb un objectiu comú: el desenvolupament de les competències comunicatives i lingüístiques de l’alumnat. Aquest objectiu és clau per a l’aprenentatge al llarg de tota la vida, atès que l’oralitat esdevé una habilitat bàsica i transversal per a l’estudi i el creixement personal.

Els auxiliars de conversa desenvolupen la seva activitat durant 12 hores setmanals, que podran realitzar de forma exclusiva en un centre o de forma compartida amb un altre centre prèviament assignat. En aquest darrer cas es repartiran les 12 hores entre ambdós centres.

Guia de centres acollidors                                          Guia  auxiliars de conversa

La Xarxa Eurydice és una xarxa d’informació educativa a Europa finançada per la Comissió Europea. Consta d’una unitat europea coordinadora i una sèrie d’unitats nacionals; el seu objectiu és proporcionar als responsables polítics dels estats membres de la Unió Europea i de la regió europea més àmplia informació actualitzada i fiable sobre la qual basar les decisions polítiques en l’àmbit educatiu.

Estudis i informes específics estan disponibles gratuïtament al lloc web d’Eurydice, juntament amb Redipedia, una completa enciclopèdia en línia sobre els sistemes educatius nacionals a Europa.

Eurydice també publica un butlletí digital mensualment.

El Programa de Profesorado de Visitante en Estados y Canadá és un programa de mobilitat del MEFP que porta docents espanyols (interins, funcionaris, escola pública, concertada i privada) als Estats Units i Canadà per a treballar en centres d’educació infantil, primària i secundària. Més de 10.000 professors han participat en aquesta experiència professional.

Vídeo explicatiu

La convocatòria es sol publicar al desembre. Des del mateix programa s’ofereixen sessions informatives al voltant de les dates de publicació.

Per a més informació podeu adreçar-vos a la responsable del programa silvia.diazdealda@educacion.gob.es