Programació i robòtica Scratch

Des de l’any 2013 el Departament d’Ensenyament promou el programa mSchools impulsat per la Fundació Mobile World Capìtal. En el marc d’aquest projecte, s’han desenvolupat vàries propostes.

Com a novetat per al curs 2017-2018, hi ha una nova iniciativa dirigida als centres de primària i focalitzada en el desenvolupament del pensament computacional, a partir de l’ús del programa Scratch. Aquesta iniciativa, sota el nom de Scratch Challenge, està organitzada en sis mòduls de 12 hores cadascun, dos dels quals estan ja a la vostra disposició.

Tot i que està dirigida al Cicle Superior de Primària també pot ser emprada a 1r i 2n d’ESO. Els mòduls contenen la seqüència didàctica completa: continguts, activitats, reptes a resoscratchdayldre i projecte final.

També s’ha inclòs una guia docent detallada amb criteris d’avaluació, relació de competències treballades, metodologia de treball, recursos, instruccions tècniques i d’altres informacions complementàries. Per tal de recolzar als mestres que vulguin dur a terme aquest projecte, es posarà a la seva disposició una formació telemàtica a partir del mes d’octubre.

El seu objectiu és que sigui un punt de trobada dels mestres i professors interessats en aquesta temàtica per intercanviar experiències i mantenir-se informats de jornades, esdeveniments, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>