Guanyem un estiu lector!

Aquesta setmana donem la benvinguda al maig convidant-vos a participar a la campanya: Guanyem un estiu lector!

S’acosta l’estiu, un període llarg de vacances, que suposa, per a molts infants, una aturada en el procés de lectura fins a la tornada a l’escola. La promoció de la lectura és una resposta eficaç per garantir un inici de curs amb majors garanties d’èxit.

És per això que des del programa LECXIT llancen la campanya Guanyem un estiu lector.

El curs passat van arribar a més de 10.000 famílies oferint kits lectors amb orientacions i recursos per acompanyar la lectura dels fills i filles durant l’estiu. Aquest curs han reelaborat el material del kit lector perquè sigui més engrescador i dinàmic per fer arribar la lectura a més infants.

Us animeu a fer un estiu lector entre tots i totes?

Què us proposen?
•  Oferir kits lectors per dotar a les famílies dels infants de 4t, 5è i 6è de primària d’eines i recursos que promoguin l’hàbit i el gust per la lectura dels seus fills i filles.
•  Fer una sessió amb les famílies per conscienciar a les famílies sobre el seu rol com a referents i potenciadores de l’hàbit i el plaer lector durant l’estiu. Així com oferir-les algunes orientacions perquè ho facin possible. En aquest document trobareu recomanacions i propostes per portar a terme aquestes reunions amb famílies.

Què trobareu al kit lector?
1.    Document explicatiu per a les famílies detallant què inclou el kit i quin és el seu funcionament. Aquest està en català i traduït al castellà, àrab, urdú i xinès.
2.    Infografia amb 5 consells per promoure la lectura dels vostres fills i filles. Aquest està en català i traduït al castellà, àrab, urdú i xinès.

3.    Guia Llegir amb els fills i filles: qüestió de confiança, generositat i paciència de Jaume Centelles amb orientacions per fomentar la lectura.
4.    Carnet de viatge lector amb 5 propostes d’aventures perquè els infants gaudeixin aquest estiu al voltant de la lectura. Acompanyeu-los en aquest viatge fent de la lectura una experiència emotiva i emocionant.
5.    Recull de Contes per un estiu lector que inclou relats elaborats per nens i nenes que han participat en el concurs de contes breus.

Com disposar de kits lectors?

Si esteu interessats a rebre kits lectors, ompliu aquest formulari i des de la Fundació Bofill us faran arribar gratuïtament el nombre de kits que demaneu.

Us animem a entrar a la campanya Guanyem un estiu lector on trobareu tota la proposta.

En aquest document en trobareu un resum adreçat a les escoles.

A més, podeu consultar LECXIT RECURSOS.

Per a qualsevol dubte o aclariment podeu contactar amb:

Fátima Avilés
Tècnica del Programa LECXIT
934 588 700 | 618 426 809
faviles@fbofill.cat.

Per un estiu ple d’aprenentatges!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>