Fomentem les vocacions tecnològiques en el col·lectiu de noies?

La TecnoGirl és un projecte que té com a objectiu principal la divulgació de la ciència i la tecnologia entre els estudiants de secundària, i que especialment pretén fomentar les vocacions tecnològiques en el col·lectiu de noies en edat compresa entre els 12 i 18 anys, per contribuir així a posar fi a la bretxa de gènere que hi ha en professions d’aquest àmbit.

Tecnogirl està pensat per promoure les vocacions tecnològiques entre les noies, però veureu que totes les activitats estan obertes a nois i noies de 12 a 18 h, excepte la darrera, la Hacktó que és exclusiva per noies.

Per assolir aquest objectiu hi haurà una exposició itinerant sobre dones científiques i tecnològiques que es podrà veure a diferents biblioteques del Maresme. Aquesta exposició es posarà a disposició dels centres educatius de forma onLine per a que els centre puguin portar-la a les seves aules.

On i quan visitar l’exposició?
Biblioteca de Tordera  Tordera  Del 15 de febrer al 8 de març
Biblioteca M. Serra i Moret  Pineda de mar  Del l’11 al 25 de març
Biblioteca Pare Fidel Fita  Arenys de mar Del 22 d’abril fins el 8 de maig
Biblioteca Vall d’Alfatà  Santa Susanna  Del l’1 al 12 de maig

 

També es realitzaran tallers de tecnologia, ciència i artístics (tallers Xnergic i BiblioLabs) per acostar els estudiants en especial i el públic en general a noves metodologies. Seran tallers curts, intensius i pràctics i es faran a 10 biblioteques del Maresme.

Consulta els Tallers que es faran a les diferents biblioteques. De la nostra zona hi participen: Arenys de Mar, Pineda, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna i Tordera.

 

Finalment, la gran activitat del projecte serà una hackató, que consisteix en un esdeveniment creatiu i formatiu en què els participants han de donar resposta a un repte social plantejat per la seva comunitat d’una manera pràctica i mitjançant la tecnologia. En aquest cas es realitzarà una HackGirl, per fomentar les vocacions tecnològiques en el col·lectiu de noies en edats compreses entre 12 i 18 anys, i el repte social al qual s’haurà de donar resposta al hàndicaps que planteja l’economia circular.

Trobareu els objectius del projecte i les accions que totes les biblioteques que en formen part faran així com tota la informació referent al projecte al web de Tecnogirl de Tecnocampus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>