Us imagineu l’experiència de tocar un Picasso que els propis infants han localitzat al magatzem de la Fundació Palau o tenir les seves obres exposades a la mateixa que un Miró? 

La setmana passada es va inaugurar l’exposició “Petits grans artistes” emmarcat en un projecte de col·laboració amb la Fundació Palau “Aprendre a fer una exposició” .

A partir de l’11 i fins al 20 de juny l’alumnat de 5è fa torns per fer de guies d’aquesta exposició que conté obres d’art de tots els infants de l’Escola Sagrada Família de Caldes d’Estrac. Una selecció feta per cadascun d’ells i elles posant el seu ull crític en les pròpies obres.

Aquesta exposició és la culminació d’una feina prèvia per arribar a conèixer de primera mà tots els aspectes que cal tenir en compte a l’hora d’organitzar-la. Sessions prèvies que es duen a terme amb professionals de la Fundació Palau, pares de l’escola vinculats en el món de l’àmbit artístic i professionals externs.  Transport i muntatge, disseny, comissariat, visites i guies, màrqueting i sponsors i l’experiència de l’artista són tots els aspectes d’un museu que aquests infants coneixen en primera persona i després posen en pràctica.

Tot això comporta també tot un treball previ de: creació del cartell general, de cadascun dels cartel·les individuals de les obres, del fulletó explicatiu que rep cada persona a l’exposició, el recull audiovisual que es projecta a la sala, la preparació de l’explicació per part dels infants guies…i, un llarg etc., que resumeixen un projecte multidisciplinari i vivencial molt enriquidor.

Més informació sobre l’exposició…

Més informació sobre el projecte…

Recull fotogràfic de la inauguració

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>