Els aliments del mar

Recorregut per la gastronomia catalana a través del paisatge, centrat en tres zones marítimes: El delta de l’Ebre, la costa de Tarragona i el cap de Creus. A cada zona el peix és diferent, i, la cuina, també. Mostra imatges de les tasques de pesca al mar o en vivers, i imatges de l’elaboració dels plats: cassola d’arròs, brou amb arròs o fideus, etc. Destaquen les imatges de la pesca de l’anxova i la seva conservació en sal. També hi ha imatges de l’activitat a les diverses llotges. En definitiva, es tracta de demostrar l’adaptació dels hàbits culinaris al paisatge.

Els aliments del mar: La nostra cuina a través del paisatge / Torrado, Llorenç; guió; locució; Abril, Albert; realització; Programa de Difusió Àudio-visual; producció . – Programa de Difusió Àudio-visual; Barcelona, 1991. – : Durada: 23 minuts.
Notes generals: cultural; divulgació; reportatge
Nota de contingut: adults; joves; secundària
Llengua : Català (cat)
Indexació lliure : antropologia;catalunya;cultura;economia;geografia;medicina;tecnologia;aigua;aigua de mar;aliments;cereals;comerç;cuina;geografia física;hidrologia;mar mediterrània;nutrició;peixos;pesca;salut;tarragona;tradicions;zoologia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>