El dia 3 de febrer va ser el dia Mundial de la Lectura en Veu Alta d’aquest any

Les Biblioteques de Pineda de Mar conjuntament amb les Biblioteques del Maresme presenten la guia “Llegir en Veu Alta: un plaer compartit” en el marc del nou projecte de comarca “Donem Veu a la Lectura”.

VÍDEO explicatiu amb la intervenció de docents de l’ESC Ignasi Iglesias de Tordera

Coincidint amb el Dia Internacional de la Lectura en Veu Alta, aquest mes de febrer les Biblioteques del Maresme presenten la guia “Llegir en Veu Alta: un plaer compartit” que s’ha elaborat amb la col·laboració i assessorament de l’escriptora mataronina Lola Casas. Amb aquesta guia es pretén oferir una eina pràctica per a pares i mares, professorat i personal bibliotecari, que vulguin practicar la lectura en veu alta amb infants d’edats compreses entre 6 i 12 anys.

Així, la guia inclou orientacions pràctiques, propostes literàries per a tots els gustos i poemes propis de la Lola Casas. La guia estarà disponible a les biblioteques del Maresme i per a tothom interessat en aquesta pràctica.

Les Biblioteques Municipals del Maresme volen esdevenir un dels referents de la lectura en veu alta a través de l’acompanyament, l’assessorament, la motivació i l’aprenentatge. Per això han dissenyat un conjunt d’accions encaminades a donar a conèixer i promoure la lectura en veu alta, alhora que fer visibles els valors i beneficis que té aquesta pràctica, no només pels infants i joves, sinó també per a totes les edats i condicions. Totes aquestes accions van dirigides als professionals de l‘àmbit de l’educació, de les famílies, de les pròpies biblioteques, i en general a tothom que vulgui fomentar el gust per la lectura en veu alta.

Dins el projecte les biblioteques ofereixen sessions formatives, maletes pedagògiques i lots de documents dirigits als centres educatius, programació d’activitats (tallers, clubs de lectura, exposicions…) i trobades virtuals amb referents de la lectura en veu alta, entre molts altres recursos. Les Biblioteques Municipals del Maresme, a través dels seus canals habituals de comunicació aniran informant de tots els esdeveniments programats.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>