English Day’19 Seminar: Closing Event

La jornada de cloenda del seminari English Day 2019 es va celebrar el dimarts 25 de juny de 9:00 a 11:30 a la Sala Polivalent de l’Auditori de Can Palots.

El professorat d’anglès dels centres del Vallès Oriental I estaven convocats a participar en aquest acte de final de curs ja que la jornada representa la síntesi final del seminari i de tota la feina desenvolupada durant l’any.

La primera part va estar protagonitzada per tres centres docents de la nostra zona, ESC Joan Solans, ESC Mogent i ESC Colors, que van presentar les seves activitats. La selecció dels centres es va fer per votació dels participants del seminari, que van escollir les activitats que creien més interessants per escoltar.

En primer lloc es va fer la presentació de l’ESC Joan Solans amb la professora Sònia Rodríguez com a ponent. La jornada English Day de Joan Solans es va basar en la realització de diverses activitats simultànies desenvolupades amb el suport de l’alumnat de cicle superior: un restaurant amb menú, cambrers, cuiners i caixa; una botiga de gelats; un espai de “karaoke”; un espai de cinema en versió original, una “escape room” dedicada a Harry Potter i una gimcana a l’exterior. Els elements materials decoratius els havia anat fent la professora Sònia des de l’estiu anterior i que la col·laboració dels nois i noies de cinquè i sisè havia estat cabdal per a poder-ho dur a terme. Es pot veure més informació a l’article publicat de l’English Day de l’ESC Joan Solans.

En segon lloc vam escoltar la presentació de l’ESC Mogent, protagonitzada per quatre mestres del centre, entre elles l’especialista d’anglès Sílvia Floreta. Ens van explicar el “Mogent Channel”, que consisteix en emissions en directe de televisió en línia, que aquest any han estat dedicades a la vida saludable i la conscienciació per la cura del medi ambient, “Healthy Living Channel”. Molt destacable va ser la seva aportació pel que fa a relacionar el projecte del centre amb la celebració de l’English Day, que per l’ESC Mogent és un dia més de treball del projecte anual. Podeu veure més informació d’aquesta jornada a l’article publicat sobre l’English Day a l’ESC Mogent.

En tercer lloc es van presentar les activitats de l’ESC Colors amb dues ponents, Olga Lara i Laura Ruíz. Van mostrar la taula d’activitats de la jornada English Day, tot fent un especial èmfasi en la col·laboració que venen realitzant any rere any i de manera molt satisfactòria amb l’alumnat d’ESO de l’INS Lauro. Els nois i noies de l’institut venen a l’escola i desenvolupen activitats lúdiques amb els nens i nenes, tot en anglès. La videoconferència amb l’escola agermanada de Polònia va constituïr la segona part de l’exposició. Laura Ruíz va destacar la feina prèviaa la videoconferència, que es realitza per mitjà de Hangouts de Google. Es pot accedir a més informació des de l’article publicat sobre la jornada English Day de l’ESC Colors.

La segona part del matí va estar dedicada a la xerrada “From Mindfulness in PE through Bullying to Sing for the Climate and Peace” a càrrec de la professora Teresa Navés i del professor Xavier Rodríguez de l’INS A.G. Mundet de Barcelona. El projecte presentat forma part del programa Avancem del Departament d’Educació, que impulsa el plurilingüísme als centres catalans. Després d’una introducció sobre la percepció de la violència i la intimidació (bullying) que l’alumnat de secundària mostra a través da dades recollides per Teresa Navés al seu centre, comparades amb dades d’organismes internacionals, la ponent va mostrar una proposta didàctica de treball a l’aula amb l’ús de Quizlet Live i de Kahoot per fer un listening. Els enllaços i documents associats es poden consultar en les presentacions que ha compartit:

From Mindfulness in PE, through Bullying to Sing for the Climate and Peace

II Jornades Innovació Pedagògica Avancem-Mundet-2019-Violència entre iguals

Sing for the Climate. Do it Now! from Just Earth Handout by Naves