Jornada d’experiències científiques sobre astronomia

El passat divendres 4 de juny va tenir lloc la Jornada de Posa’t en òrbita al Palau d’Esports de Granollers. En aquesta jornada alumnes de primer d’ESO dels instituts Celestí Bellera, Antoni Cumella, Carles Vallbona de Granollers, juntament amb l’institut El Til·ler de les Franqueses del Vallès i el Domus d’Olivet de Canovelles van participar en un mostra d’experiències científiques relacionades amb l’astronomia i, en concret, amb el planeta Mart. La jornada va comptar també amb la participació de l’Ajuntament de Granollers i dels Serveis Educatius Vallès Oriental I.

Aquesta mostra és el resultat d’una feina realitzada durant aquest curs a partir de diferents reptes proposats i presentats a alumnes de primària de diferents escoles amb l’objectiu d’apropar la ciència als més joves. Durant la visita es van poder veure tota mena d’experiències: l’efecte hivernacle o les diferències de densitat en planetes com Venus, la Terra i Mart; el moviment orbital dels planetes, quin paper juga la gravetat quan deixem caure un objecte, quina visió tenen els terraplanistes o quins moviments interns es produeixen a nivell planetari.

Moltes felicitats a tots/es els/les participants!

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>