IX Jornada de formació CEE Montserrat Montero: Educar i acompanyar infants des de l’ètica aplicada

DIA: Dimarts 6 de juny de 2017

 HORARI: de 16h a 20h

LLOC: Sala Francesc Tarafa. Carrer de Corró, 47 – Granollers

COM ARRIBAR-HI: http://www.granollers.cat/adreces/culturals/sala-francesc-tarafa

INSCRIPCIONS: a partir del dimarts 8 de maig. L’aforament de la sala és limitat, per aquest motiu s’atendran les inscripcions per ordre estricte d’inscripció.

 

INSCRIPCIÓ (docents)  – INSCRIPCIÓ (No docents)

 

CONTINGUT DE LA JORNADA

Avui en dia, els professionals dels diferents àmbits educatius, clínics i socials, tenim la gran complexitat d’educar i acompanyar infants que es troben en una societat tecnològica, globalitzada, multicultural, amb contextos familiars canviants.. i sobretot en una societat accelerada, de canvis constants, d’immediatesa.

L’acceleració social ens genera neguit, desconfiança, inseguretat i sovint, davant situacions que cal donar resposta, tendint al conservadorisme, allò que per a nosaltres és conegut. Així, la norma es va quedant obsoleta i va canviant en funció de les situacions que se’ns plantegen. Però on queda l’ètica, l’ètica és la nostra consciencia? L’ètica és una reflexió cívica, organitzada, que respecte els principis d’igualtat, equitat i justícia?

Com hem de tractar els problemes a l’entorn d’un infant des de la perspectiva professional? Com abordem la problemàtica de la confidencialitat, què podem compartir, amb qui? Com treballem amb la família davant d’una desavinença, d’un problema?

Pot l’ètica aplicada ajudar-nos a gestionar la complexitat de donar resposta a la multitud de qüestions, que es plantegen dia a dia en les nostres professions, de manera socialment responsable?

PRIMERA PART

16.00h.- Recollida de documentació i presentació de la jornada, a càrrec de:

– Sr. Josep Mayoral, Alcalde de Granollers i President del CEE Montserrat Montero

– Sr. David Ricart , President Consell Comarcal Vallès Oriental

– Sra. Carmina Pina , Directora Serveis Territorials Maresme-Vallès Oriental

– Sra. Carme Gràcia, Administradora del CEE Montserrat Montero

16.15h – 17.45h.- Xerrada a càrrec de la Sra. Begoña Román Maestre, Doctora en Filosofia per la Universitat de Barcelona. El seu àmbit d’especialització és l’ètica aplicada.

17.45h – 18.00h.– pausa-cafè


SEGONA PART

18.00h – 19.45h Sra. Begoña Román Maestre, abordatge de casos pràctics.

19.45h – 20h.– Cloenda

CEE Montserrat Montero

Granollers, 21 de maig de 2016

COMITÈ ORGANITZADOR

 
logo_se