Servei Comunitari a distància. Conferència de Roser Batlle

El passat dia 30 de setembre la Roser Batlle, experta en aprenentatge servei, va oferir una videoconferència parlant del Servei Comunitari a distància. Destacà que durant el confinament alguns aspectes educatius quant al Servei Comunitari han sortit molt reforçats: l’escriptura, la lectura, l’expressió oral, l’expressió escrita, elaboració de vídeos, s’ha reflexionat i aprofundit en valors com la conscienciació i sensibilització vers la vulnerabilitat i la solitud. I s’ha sumat a una mobilització social de poder fer les coses realment necessàries i importants, fent veure que l’alumnat forma part d’una societat i ha significat per a ell un sentit d’identitat i vinculació al seu territori.

Exposà que s’ha confirmat que la relació directa no és una condició sine qua non, en els projectes d’aprenentatge servei, tot i que no hem de deixar de banda que el contacte i la presencialitat és important, però es pot fer igualment a distància; la pandèmia ens ha fet exploradors de les possibilitats de compromís cívic i accions solidàries; la distància ha estat un repte, no una barrera insuperable; i hi ha hagut una resposta esplèndida dels centres educatius i les entitats socials en mantenir fins i tot reforçar la seva voluntat solidària en el context inèdit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>