Llavor de Coneixement: Usos i valors del pati

El nostre pati: un espai coeducatiu, inclusiu, lúdic i sostenible

A càrrec de:  –  Dafne Saldaña Blasco –  Associació Equal Saree

A través del Canal YouTube del Servei Educatiu

Inscripcions per al professorat.

 Cartell

 Accés al Canal Youtube del Servei Educatiu del Segrià

(Les persones d’altres sectors de la comunitat educativa que vulguin assistir a la xerrada ho poden fer entrant directament al Canal Youtube sense necessitat d’inscripció)

Dijous, 20 de gener de 2021 a les 17.30 h

Com coeduquem en l’ús i en l’ocupació dels espais? Com podem assolir patis inclusius i naturalitzats? Com impliquem a tota la comunitat perquè la transformació del pati sigui fruit d’un procés de reflexió i aprenentatge conjunt? El pati és un espai molt important en l’aprenentatge i la socialització de les criatures. Per això mateix és un espai idoni per reflexionar i experimentar col·lectivament perquè sigui un espai de transmissió de valors positius.

Pati coeducatiu i inclusiu: S’enten com un espai exterior d’aprenentatge, fomenta relacions igualitàries i un joc no estereotipat per gèneres, fomenta el joc compartit i l’autonomia dels infants tenint en compte totes les diversitats.

Pati lúdic i divers: Ofereix un ampli ventall de possibilitats i modalitats de joc, el mobiliari i els materials son adequats a les edats i preferències de tot l’alumnat, s’’utilitza per fer activitats diverses, lectives i no lectives, en les que participen agents diversos de la comunitat

Pati naturalitzat i sostenible: Permet el contacte i la interacció dels infants amb la natura, utilitza materials orgànics, reciclables o reciclats, té en compte les condicions climàtiques i l’eficiència energètica, es relaciona adequadament amb l’entorn social i construït.

Activitat realitzada amb suport de l’Associació Llavors de Vincle

Aquesta activitat es realitza en el marc del projecte: “Espais que Eduquen, Patis per a Tothom”