Webinar CONVIURE PER APRENDRE #DENIP21

Dijous 28 de gener va tenir lloc el webinar CONVIURE PER APRENDRE. Una de les idees clau que es van treballar és que necessitem un canvi de paradigma: enfocament restauratiu i comunicació no violenta

Vam repassar els diferents llocs web i recursos que ens ofereix el Departament d’Educació pel que fa a la convivència a l’escola:

-PRÀCTIQUES RESTAURATIVES. Comunitat educativa restaurativa i resilient.

-PROGRAMA FORMATIU DE PREVENCIÓ VIOLÈNCIA MASCLISTA

EINES, ESTRÀTEGIES I MODELS: trobareu recursos com ara “Les 36 cartes de les emocions“, “Les 36 cartes de les necessitats“, Programa de competència social de primària i secundària, Caixes de convivència, Programa a mida, Filosofia 3/18, Tutoria entre iguals, Kit Caixa Valors, la web de Núria Alart i la web 365 Batecs.Vivències per reflexionar i actuar

-Unitat de suport a la convivència escolar. Servei telefònic per famílies, centres i alumnes. 

Xarxa de centres per la convivència: El treball i l’aprenentatge en xarxa parteix de la voluntat de donar una resposta educativa coherent i coordinada als reptes educatius. Els  agents educatius que treballen a favor de la convivència ho fan partint d’un  projecte comú, diagnosticant necessitats, compartint objectius i dissenyant accions complementàries.

-Projecte de CONVIVÈNCIA . Del projecte de convivència del centre cal tenir en compte:

  • Ha de ser un projecte participat. 
  • Ha d’estar en procés de revisió permanent. 
  • Els centres han de fer un esforç per tenir una bona organització. COMISSIÓ DE CONVIVÈNCiA, que permeti l’elaboració i la implementació sostenible del programa. 

Eines de suport al projecte de convivència: NOVETATS!!! : Assessoraments a centres  // Aplicació informàtica // Guia orientativa per l’elaboració i implementació del projectes. Aviat estarà disponible. Tindrà tres documents. 

A continuació va tenir lloc la conferència de Mònica Albertí: va estar centrada en l’enfocament restauratiu global. Algunes idees clau:

  • Culpabilització vs responsabilitat
  • Els 5 principis de Belinda Hopkins
  • Desenvolupar una actitud i habilitat d’escolta atenta, activa i empàtica amb formulació de preguntes restauratives.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>