Ossos. Un viatge al món medieval de la mà de l’antropologia física

Us fem saber que al Museu de l’Esquerda de Roda de Ter podeu trobar l’exposició “Ossos. Un viatge al món medieval de la mà de l’antropologia física” des del 8 de setembre fins el 3 de desembre de 2017, us adjuntem una petita explicació del que trobareu.

L’exposició Ossos un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física ens apropa a les condicions de vida de les poblacions catalanes dels segles VIII i XV a través de l’estudi de les restes d’esquelets localitzades a jaciments arqueològics situats bàsicament a la Catalunya central. L’exposició explica com vivien i morien els nostres avantpassats de l’edat mitjana i aprofundeix en diferents aspectes de la seva vida a partir de la utilització de diverses tècniques de l’antropologia física -la ciència que estudia les restes òssies- i la paleontologia -la ciència que estudia les malalties que van patir persones o animals del passat-.

Una part important de les necròpolis i dels monuments presentats en aquesta mostra varen ser estudiats en col·laboració per membres del laboratori de paleopatologia i paleoantropologia del museu d’arqueologia de Catalunya i foren excavats pel servei del patrimoni arquitectònic local (SPAL) de la Diputació de Barcelona i per altres centres d’investigació i empreses.