Coeducació

Coeducació

La coeducació és l’acció educativa fonamentada en el reconeixement de les potencialitats i individualitats de tot l’alumnat, independentment del seu sexe, potenciant així la igualtat real d’oportunitats.

La igualtat de gènere fa referència a la necessitat de corregir les discriminacions i valorar les diferències enriquidores dels dos sexes.

La coeducació proporciona tant a l’alumnat, com al professorat i a tota la comunitat educativa, estratègies que poden modificar les relacions de poder, d’abús i de limitacions estereotipades per a cada gènere, esdevenint veritables agents de transformació.

Una bona acció coeducadora tant a nivell de centre, com d’aula i entorn és fonamental per prevenir la violència masclista i LGTBIfòbica, per reduir conductes de risc i per facilitar la detecció prematura de relacions abusives.

És per aquest motiu que des del CRP d’Osona posem a la vostra disposició un recull de materials, tant de préstec físic com de consulta on-line perquè pugueu treballar aquests temes als centres amb els vostres alumnes.

Materials en préstec

Materials on-line

Enllaços d’interès

Recull d’activitats per la igualtat de gènere a l’escola i l’esplai (Fundesplai)

Educar en igualdad (Fundación Mujeres)

Organismes i entitats relacionades

Institut Català de les Dones.

Intercambia (Ministerio de educación y formación profesional)