Nova eina de Youtube per subtitular vídeos

Youtube ha presentat una nova eina que permet als seus usuaris afegir subtítols als vídeos que pengin al seu portal. Aquesta nova opció té l’objectiu de permetre als usuaris d’altres idiomes o als que pateixen algun tipus de deficiència auditiva que puguin entendre els vídeos sigui quin sigui el seu idioma. El portal líder en vídeos d’Internet ha anunciat que la nova característica permet afegir els subtítols en qualsevol idioma.

Per afegir subtítols a un vídeo l’usuari ha de carregar un arxiu utilitzant el menú “Anotaciones y Subtítulos” de la pàgina d’edició. A més, no hi ha límit en els idiomes en els quals es poden subtitular un contingut, simplement haurà de carregar diversos arxius associats al vídeo. Existeix un centre d’ajuda per solucionar els dubtes dels usuaris, on es posa a disposició d’aquests el programa gratuït per escriure els subtítols.

Per saber si un vídeo de Youtube compta amb subtítols, només cal clicar en un botó situat a la cantonada dreta de la pantalla del vídeo fins que aparegui una icona amb les lletres “CC”. Fent clic sobre aquesta icona, s’activen els subtítols (que per defecte estan desactivats) al mateix temps que es desplega un menú en el qual es pot escollir quin tipus d’anotacions volem visualitzar. Alguns mitjans de comunicació com la BBC ja han començat a utilitzar aquesta nova opció per arribar a un major nombre de públic.

Enllaç al tutorial de Youtube