Lab 0-6, de Fibracat TV, una proposta per acostar els més petits a la ciència

Ara que s’apropa la Setmana de la Ciència, són molts els recursos que tenim al nostre abast per a treballar l’àmbit científic. Fibracat TV, el canal de TDT en català centrat en dona i tecnologia, emet cada dilluns a partir de les 20.30h. la proposta Lab 0-6, un programa educatiu dirigit a un públic familiar on nens i nenes de fins a 6 anys participen en experiments científics: crear colors, atrapar la llum, fer volar un aparell sense motor, etc. Després, una científica explica el fenomen de forma pedagògica. Hi participaran, entre altres, la geòloga Eulàlia Costa, l’òptica optometrista Alba Borràs o l’enginyera de processos Aida Garcia Ríos. L’objectiu és apropar el coneixement científic als més petits, incentivar la seva curiositat natural i comprensió de la realitat i despertar el seu interès per la ciència i donar a conèixer referents femenins en l’àmbit de la ciència. El programa està coproduït amb la Universitat de Manresa.

Fibracat TV és el canal de TDT en català impulsat per Fibracat, el primer operador global de telecomunicacions de Catalunya. Nascut l’1 de juny de 2020, arriba al 92% de Catalunya amb una proposta clarament diferenciada: una programació que vol posar en valor l’empoderament femení i la revolució tecnològica i que innova amb nous formats. Un altre tret diferencial és el seu manifest, on es marca com a propòsit contribuir a una societat on la igualtat sigui real, efectiva i definitiva.  La presència de Fibracat TV és simultània en streaming, a la carta, a Internet i a la plataforma Fibracat Plus, i oberta a la interactivitat per mitjà de les seves pròpies xarxes socials. El seu web és www.fibracattv.cat.

El centre de descoberta, recerca i documentació per a l’educació científica a les primeres edats, el Lab 0-6 d’UManresa, es va posar en marxa l’any 2016. Es tracta d’un espai obert a escoles i famílies que treballa amb l’objectiu d’acostar la ciència als infants més petits aprofitant l’expertesa en aquest àmbit dels docents vinculats al Grau en Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials de Manresa. UManresa forma part de la federació universitària de la UVic-UCC. El campus universitari manresà està format per dues facultats: la de Ciències de la Salut i la de Ciències Socialsi imparteix els graus en Infermeria, Fisioteràpia, Podologia, Logopèdia semipresencial, una doble titulació en Podologia i Fisioterapia, els estudis de Mestre en Educació Infantil i els d’Administració i Direcció d’Empreses. Disposa també d’un Campus Professional que imparteix formació professional de Grau Superior, un Centre Internacional de Formació Contínua i el Servei d’Idiomes.

Podeu trobar els 7 primers capítols, ja emesos, en aquest enllaç, on ja es presenten diferents propostes relacionades amb aspectes científics com la llum, el magnetisme o la flotabilitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>