L’exposició “MAUS. Relat d’un supervivent”

L’exposició itinerant “MAUS. Relat d’un supervivent” és una activitat de col·laboració entre la Biblioteca Pública i la Biblioteca  Escolar en el marc del programa Biblioteca Escolar PuntEdu proposada pel Departament de Cultura i pel Departament d’Ensenyament.

L’exposició tracta sobre el reconegut còmic d’Art Spiegelman, el qual relata l’experiència del seu pare, presoner del camp d’extermini d’Auschwitz; i que va ser guardonat amb el premi Pulitzer el 1992. N’és un bon exemple de repercussió en la divulgació sobre l’Holocaust el fet que aquesta exposició ha estat exhibida a més de cent biblioteques públiques i en nombroses biblioteques de centres de secundària de Catalunya des del 2009.

L’exposició arriba ara als instituts de la nostra zona on hi romandrà fins a principis de maig:

  • Institut Bernat el Ferrer (Molins de Rei) del 20 de febrer al 7 de març     –notícia a la web
  • Institut Lluís de Requesens (Molins de Rei) del 8 al 23 de març     –notícia a la web
  • Institut Martí Dot (Sant Feliu de Llobregat) del 3 al 17 d’abril     –notícia a la web
  • Institut Olorda (Sant Feliu de Llobregat) del 18 d’abril al 4 de maig     –notícia a la web
Què és Maus. Relat d’un supervivent?

Maus és la història d’un supervivent dels camps de concentració nazis explicada a través del seu fill, l’autor del llibre, un fil narratiu amb múltiples continguts: aspectes històrics de l’Europa dels anys trenta i quaranta i de la II Guerra Mundial; aspectes sociològics, quant a les relacions entre diversos grups socials; aspectes psicològics vinculats principalment a la relació pare-fill; qüestions d’ètica, com la justícia o la solidaritat.

Què inclou l’exposició?

A més, els CRP del Baix Llobregat hem completat l’exposició amb:

  • una maleta amb pel·lícules sobre el tema, algunes amb propostes didàctiques
  • una relació de novel·les relacionades amb la novel·la de Spiegelman i amb l’exposició i que segur són a la majoria de Biblioteques Escolars de secundària

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>