Programa NanoEduca

El programa NanoEduca és una iniciativa conjunta de la Universitat de Barcelona (UB), l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa (CESIRE), del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Aquest programa ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Comunicació Científica 2018.

Codi d’activitat: 3000520503. El programa Nanoeduca  (Taller. ESO i Batxillerat)
Data: 19/2/2019 de 16:00h a 19:00h
Lloc: INS Lluís de Requesens (ctra. de Vallvidrera, 16. Molins de Rei)

L’objectiu principal d’aquesta sessió és donar-vos a conèixer el programa així com el recurs didàctic: el Nanokit i la guia didàctica NanoEduca. Aquest recurs el teniu disponible sota prèstec al Centre de Recursos de la zona.

 

Presentació de les directrius IFLA per a la biblioteca escolar

El Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya (COBDC), amb la col·laboració del Departament d’Educació i del Departament de Cultura, ha elaborat la traducció de la segona edició Directrius IFLA per a la Biblioteca Escolar.

Per tal de donar a conèixer aquestes Directrius al professorat responsable de biblioteques dels centres educatius, als membres de les comissions BE i als membres dels equips directius, es farà una presentació a càrrec del COBDC el dilluns 28 de gener de 2019 de 17h a 19h, a la Sala Polivalent dels ST d’Educació al Baix Llobregat (Carrer Hospitalet, Sant Feliu de Llobregat).

Inscripició a l’activitat : 3001870503   Presentació de les directrius IFLA per a la biblioteca escolar

Llegeix més»

Programa d’Innovació Pedagògica en Tecnologies Digitals per a l’Aprenentatge

http://xtec.gencat.cat/web/.content/home/imatges/actualitat-553x553-resolucio-innovacio-tecnologies-digitals-2019.jpg_2147148254.jpgS’ha publicat al DOGC la nova convocatòria per seleccionar centres educatius que vulguin formar part del Programa d’Innovació Pedagògica en Tecnologies Digitals per a l’Aprenentatge al curs 2018-2019.

Els centres interessats disposen fins al 8 de febrer per presentar la sol·licitud corresponent d’acord amb les bases reguladores.

Enllaços:  XTECDOGC (RESOLUCIÓ EDU/3044/2018).

 

Dia Internacional de la Ciutat Educadora. 2018

Sant Boi celebra el Dia Internacional de les Ciutats Educadores posant de manifest la necessitat de crear sinergies amb la comunitat en el context de l’aliança edu360, un espai de relació on tothom tingui més i millors oportunitats eductives. Que cada infant i jove construeixi el seu itinerari vital amb equitat i sense exclusions.

Acte central ” Acte Central. Dia Internacional de la Ciutat Educadora
Dia: 28 de novembre de 2018
Lloc:Can Massallera Carrer Mallorca, 30 (Sant Boi) Llegeix més»

Proves Cangur 2019

Des de l’any 1996 es realitza a Catalunya la prova Cangur, una activitat impulsada per l’associació internacional Le Kangourou sans Frontières, de la qual és membre la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM) que, per aquesta raó, és l’entitat titular del Cangur en llengua catalana. Aquesta prova, al nostre territori, està adreçada a tots els nivells des de 5è de primària fins a 2n de batxillerat.La prova té format de concurs, però el seu autèntic objectiu és que els alumnes participin i dediquin una estona especial a divertir-se tot resolent els reptes plantejats. Els problemes es basen més en el raonament i l’enginy que en coneixements matemàtics específics. Aquestes “altres matemàtiques” també podeu practicar, durant el curs, a partir de proves d’anys anteriors que es poden consultar al web del Cangur.

La inscripció estarà oberta des del 15 de novembre de 2018 al 18 de gener de 2019, i que la prova es realitzarà el dia 21 de març de 2019.

Llegeix més»

STEM AMB TU

És una iniciativa ideada per l’Associació de Dones Investigadores i Tecnològiques a Catalunya (AMIT-CAT) que té com a objectiu fomentar les vocacions en ciències, tecnologia, enginyeries i matemàtiques, que integra la dimensió de gènere i que pretén garantir les mateixes oportunitats d’èxit laboral per noies i nois.

Va dirigida a l’alumnat de segon i tercer d’ESO de centres educatius de Catalunya.

 

mSchools . Curs 18/19

Des de l’any 2013 el Departament d’Ensenyament promou el programa mSchools impulsat per la Fundació Mobile World Capìtal, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la GSMA. En el marc d’aquest projecte, s’han desenvolupat les següents propostes didàctiques:

App Education   / Scratch Challenge  / Mobile History Map

També us informem dels tallers i accions que s’organitzen aquesta tardor (novembre 2018):

Llegeix més»

Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

“L’objectiu de la Lliga és fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants, sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en el qual s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat, i on es valoren capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.” En aquesta ocasió, el tema dels debats serà: «Calen les fronteres entre països?».

“La participació en la competició està oberta a l’alumnat de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius (d’edats entre 15 i 18 anys)”

Llegeix més»

Convocat VI Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica 2018

Un any més, s’ha convocat el Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica.

La inscripció estarà oberta del 4 de juny al 16 de juliol del 2018 i per tal de participar serà necessari presentar una memòria explicativa de l’experiència, d’acord amb les directius indicades a les Bases del Premi.

L’enllaç a la convocatòria és: http://setmanabio.cat/premi-escola/… Llegeix més»

Jornada EduHack

El dia 11 de juliol de 2018 al matí, s’exposen els projectes que van néixer a l’EduHack el 18 de novembre del 2017. És un procés de cocreació a gran escala que connecta, inspira i capacita els docents per identificar i dissenyar experiències innovadores per a l’aula, el centre i la comunitat escolar amb l’ús de la tecnologia digital.

Llegeix més»