Des de el 8 de juny per accedir presencialment al SE Baix Llobregat3 cal concertar cita prèvia ” (atenció telefònica 93 554 17 20 de dilluns a divendres de 9 a 14h).

Families.- Si alguna família necessita contactar telemàticament amb els professionals de l’EAP, pot fer-ho al correu electrònic a8900300@xtec.cat

DepEDU
DepEDU

Gestió Emocional
Departament d’Educació

Recursos per la gestió emocional
Saber-ne més …”

DepEDU
Centres Educatius en Línia
Centres Educatius en Línia

Pla d’Acció
Canal YouTube
Nodes projecte

DepEDU
ComFluïm
Actuacions extraordinàries

Departament d’Educació
Saber-ne més…

DepEDU
Propostes didàctiques
Propostes didàctiques

Departament d’Educació
Accedir a les propostes

Centres Educatius

ZE BLL3
Zona Educativa

Sant Boi de Llobregat i Santa Coloma de Cervelló
Últimes entrades als blogs de la ZE.

DepEDU
ComFluïm
Departament d’Educació

Intranet – Portal de Centre
Accés a la intranet

Telegram

@sebll3
Telegram SE BLL3

Canal Telegram del Servei Educatiu Baix Llobregat 3
Connecta amb @SEBLL3

Salut/DepEDU
Salut / Escola

Canals Telegram.
Per a professionals
Per a families


Formació d’estiu (XTEC)

Aquí trobareu una amplíssima oferta de formació d’estiu: activitats formatives reconegudes pel Departament d’Educació, propostes dels Instituts de Ciències de l’Educació o de les diferents universitats, escoles d’estiu, etc.

Els àmbits d’aquestes formacions són molt diversos: àmbit artístic, comunicatiu, interculturalitat, benestar i salut docents, atenció a la diversitat i inclusió, formació STEAM i cultura digital…

2a Jornada de Lectura Fàcil

L’Associació Lectura Fàcil, en col·laboració amb el Departament d’Educació, organitza la 2a Jornada Lectura Fàcil, un recurs per a l’escola inclusiva. Es farà en dues sessions virtuals síncrones els dies 28 de juny i 5 de juliol, de 9.00h a 11.30h. Constarà de marc teòric, experiències de centres i mostra de materials.

Podeu consultar aquí el programa de la jornadaLa data límit per inscriure’s és el 22 de juny de 2021: Enllaç a inscripció.

XIX Jornada Xarxa de Competències bàsiques

La Xarxa de Competències Bàsiques celebra enguany el seu vintè aniversari. Al llarg d’aquests 20 anys, la Xarxa ha aplegat docents de tot Catalunya amb voluntat de repensar els processos d’ensenyament i aprenentatge en els seus centres, per mitjà de la formació entre iguals i en xarxa, amb vistes a compartir i a enriquir-se mútuament per millorar els aprenentatges de tot l’alumnat. Llegeix més»

10 de juny: Eclipsi solar parcial

Des de la pàgina web de l’Observatori de Pujalt s’emetrà en directe l’eclipsi parcial de Sol d’aquest dijous 10 de juny i que podreu seguir des de qualsevol dispositiu. Un eclipsi solar es produeix quan una porció de la Terra queda envoltada per una ombra projectada per la Lluna que bloqueja totalment o parcialment la llum solar. Aquest fenomen sols passa quan la Lluna es troba entre el Sol i la Terra perfectament alineats.

Podeu seguir-ho en directe des del nodes STEAMcat.

Maig: mes de la programació i la robòtica

Atesa la gran quantitat de fires, mostres i jornades que es realitzen al voltant de la programació i la robòtica durant aquest mes, des de l’àrea de cultura digital ens recomanen aprofitar aquests esdeveniments per significar maig com el mes de la Programació i la Robòtica Educatives. 

Si teniu planificades activitats relacionades amb aquests temes, ompliu aquest formulari i es visualitzaran al Mapa d’iniciatives de programació i robòtica al voltant de maig arreu de Catalunya.

Dia Internacional Contra l’Homofòbia, Transfòbia i Bifòbia

Com bé sabeu, cada 17 de maig es commemora la lluita contra l’homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia, la transfòbia i la fòbia a la intersexualitat. Des del sistema educatiu, recordem que cal treballar per garantir els drets de les persones LGBTI a fi que la vivència del gènere sigui una vivència saludable i empoderadora de totes les persones. Els centres educatius són espais de socialització i, per tant, són un marc idoni per fomentar un esperit crític envers el sexisme, valorar el món de la cura i comprometre’s amb els eixos de diversitat. Llegeix més»

Proves d’avaluació de l’aula d’acollida

Des de l’inici de la implementació de les aules d’acollida (curs 2004-2005), s’han aplicat instruments d’avaluació per tal de valorar el grau d’assoliment dels objectius referents a la integració escolar i a l’aprenentatge intensiu de la llengua catalana de l’alumnat nouvingut d’origen estranger.

A la següent infografia trobareu les orientacions per avaluar l’alumnat de les aules d’acollida. Per a més informació, poseu-vos en contacte amb l’assessora LIC del Servei educatiu.

Programa Ambaixadors i Ambaixadores Robocat 2021-2022

L’associació El Racó dels Robotaires, entitat organitzadora de la ROBOCAT, el Campionat de Robòtica de Catalunya, ha obert la convocatòria per a participar en el programa Ambaixadors i Ambaixadores ROBOCAT durant el curs 2021-22. S’adreça a estudiants a qui els hi agradi la tecnologia i la robòtica, i que tinguin ganes de participar en la promoció de la ROBOCAT a la seva escola, institut o universitat. Podeu formalitzar la sol·licitud a través del següent formulari fins al 30 d’abril de 2021.
Llegeix més»

Premi Participa a l’Escola: construint una societat més participativa i oberta

La crisi del COVID-19 ens ha posat contra les cordes en molts aspectes i a les escoles ho heu viscut amb més intensitat per la naturalesa de la vostra activitat. Les nostres escoles han esdevingut un element de cohesió, de construcció de xarxes per pal·liar els efectes de la pandèmia i alhora mantenir la  qualitat educativa. Segur que teniu molt a dir sobre les experiències de participació que heu dut a terme als vostres centres educatius. Llegeix més»

Nou espai de coeducació

Ja teniu a la vostra disposició el nou espai de coeducació. Pretén ser un espai de referència, amb materials i recursos per incloure propostes coeducatives a l’aula per avançar cap a un model de sistema educatiu inclusiu.

Aquest espai es complementa amb 5 maletes en prèstec. A les maletes 1-4 trobareu un recull de materials que segueix 4 línies d’actuació. A la cinquena maleta trobarem diverses biografies sobre dones rellevants, dones que han contribuït a canviar el món de la ciència, la tecnologia, els drets humans, la literatura…

22 d’abril: Dia Internacional de la Terra

El dia 22 d’abril la Fundació Kílian Jornet emmarca dins la celebració del Dia Internacional de la Terra la campanya de recollida selectiva de brossa en entorns naturals durant la setmana del 19 al 25 d’abril de 2021. Aquesta acció va adreçada a tots els centres de Catalunya amb l’objectiu de sensibilitzar per millorar la quantitat i qualitat de la recollida selectiva. La inscripció pot ser individual o col·lectiva i requereix d’inscripció prèvia a través de l’enllaç. Llegeix més»