Des de el 8 de juny per accedir presencialment al SE Baix Llobregat3 cal concertar cita prèvia ” (atenció telefònica 93 554 17 20 de dilluns a divendres de 9 a 14h).

Families.- Si alguna família necessita contactar telemàticament amb els professionals de l’EAP, pot fer-ho al correu electrònic a8900300@xtec.cat

DepEDU
DepEDU

Gestió Emocional
Departament d’Educació

Recursos per la gestió emocional
Saber-ne més …”

DepEDU
Centres Educatius en Línia
Centres Educatius en Línia

Pla d’Acció
Canal YouTube
Nodes projecte

DepEDU
ComFluïm
Actuacions extraordinàries

Departament d’Educació
Saber-ne més…

DepEDU
Propostes didàctiques
Propostes didàctiques

Departament d’Educació
Accedir a les propostes

Centres Educatius

ZE BLL3
Zona Educativa

Sant Boi de Llobregat i Santa Coloma de Cervelló
Últimes entrades als blogs de la ZE.

DepEDU
ComFluïm
Departament d’Educació

Intranet – Portal de Centre
Accés a la intranet

Telegram

@sebll3
Telegram SE BLL3

Canal Telegram del Servei Educatiu Baix Llobregat 3
Connecta amb @SEBLL3

Salut/DepEDU
Salut / Escola

Canals Telegram.
Per a professionals
Per a families


COMfluïm 2021

ComFluïm. A la recerca de l'èxit vital

El proper dilluns 18 d’octubre a les 17:30h tindrà lloc la jornada pedagògica COMfluïm 2021 ” A la recerca de l’èxit vital”. Us deixem l’enllaç a la invitació virtual:  COMfluïm 2021

La jornada CoMfluïm és un espai d’aprenentatge compartit i una oportunitat per apropar-nos i fer comunitat educativa. És una iniciativa conjunta dels Ajuntaments de Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i dels Serveis Educatius Baix Llobregat 3.

Aquest curs reprenem aquesta jornada i pensem que una de les millors formes de fer-ho és a partir de l’encoratjament i la recerca de l’èxit vital de persones de la nostra zona educativa. Una taula rodona vehicularà la jornada i els relats de vida de les ponents. Estem convençuts i convençudes que esdevindrà un espai educatiu i reflexiu per tots i totes.
Us hi esperem!

Concurs dels Monòlegs del Club de la Ciència


En el marc de la Setmana de la Ciència s’organitzen tot un munt d’activitats de disseminació de la ciència arreu del nostre territori. Jornades de portes obertes, concursos, activitats virtuals, exposicions, tallers científics…, una gran oferta científica diferents formats a l’abast de tothom!

L’objectiu d’aquest concurs és promoure la comunicació de la ciència d’una manera sintètica, amena i entenedora i utilitzant únicament les habilitats comunicatives personals.

Pot inscriure’s en el concurs qualsevol persona, major d’edat, que cursi estudis o exerceixi professionalment en àrees relacionades en l’àmbit de la ciència i/o tecnologia, inclosa la docència preuniversitària especialitzada en ciències. La data límit per inscriure-t’hi és el 18 d’octubre.

Podeu consultar les bases a www.setmanaciencia.cat.

Oferta formativa 2021/2022. Primer torn.

El període d’inscripció de l’oferta formativa del Departament d’Educació per aquest curs romandrà obert del 13 al 26 de setembre. En aquest enllaç trobareu les condicions generals d’inscripció. A través dels següents enllaços accedireu a:

Llegeix més»

El CESIRE està d’estrena

El CESIRE estrena nou web. Hi trobareu l’oferta d’experiències formatives i recursos pedagògics organitzats per catàlegs. També podreu conèixer les novetats del seu nou projecte, que pretén acompanyar els docents i els centres en la recerca de l’aprenentatge amb sentit. Us  convidem a donar-hi un cop d’ull, a aprofitar els materials i participar de les activitats que proposen!

Formació d’estiu (XTEC)

Aquí trobareu una amplíssima oferta de formació d’estiu: activitats formatives reconegudes pel Departament d’Educació, propostes dels Instituts de Ciències de l’Educació o de les diferents universitats, escoles d’estiu, etc.

Els àmbits d’aquestes formacions són molt diversos: àmbit artístic, comunicatiu, interculturalitat, benestar i salut docents, atenció a la diversitat i inclusió, formació STEAM i cultura digital…

2a Jornada de Lectura Fàcil

L’Associació Lectura Fàcil, en col·laboració amb el Departament d’Educació, organitza la 2a Jornada Lectura Fàcil, un recurs per a l’escola inclusiva. Es farà en dues sessions virtuals síncrones els dies 28 de juny i 5 de juliol, de 9.00h a 11.30h. Constarà de marc teòric, experiències de centres i mostra de materials.

Podeu consultar aquí el programa de la jornadaLa data límit per inscriure’s és el 22 de juny de 2021: Enllaç a inscripció.

XIX Jornada Xarxa de Competències bàsiques

La Xarxa de Competències Bàsiques celebra enguany el seu vintè aniversari. Al llarg d’aquests 20 anys, la Xarxa ha aplegat docents de tot Catalunya amb voluntat de repensar els processos d’ensenyament i aprenentatge en els seus centres, per mitjà de la formació entre iguals i en xarxa, amb vistes a compartir i a enriquir-se mútuament per millorar els aprenentatges de tot l’alumnat. Llegeix més»

10 de juny: Eclipsi solar parcial

Des de la pàgina web de l’Observatori de Pujalt s’emetrà en directe l’eclipsi parcial de Sol d’aquest dijous 10 de juny i que podreu seguir des de qualsevol dispositiu. Un eclipsi solar es produeix quan una porció de la Terra queda envoltada per una ombra projectada per la Lluna que bloqueja totalment o parcialment la llum solar. Aquest fenomen sols passa quan la Lluna es troba entre el Sol i la Terra perfectament alineats.

Podeu seguir-ho en directe des del nodes STEAMcat.

Maig: mes de la programació i la robòtica

Atesa la gran quantitat de fires, mostres i jornades que es realitzen al voltant de la programació i la robòtica durant aquest mes, des de l’àrea de cultura digital ens recomanen aprofitar aquests esdeveniments per significar maig com el mes de la Programació i la Robòtica Educatives. 

Si teniu planificades activitats relacionades amb aquests temes, ompliu aquest formulari i es visualitzaran al Mapa d’iniciatives de programació i robòtica al voltant de maig arreu de Catalunya.

Dia Internacional Contra l’Homofòbia, Transfòbia i Bifòbia

Com bé sabeu, cada 17 de maig es commemora la lluita contra l’homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia, la transfòbia i la fòbia a la intersexualitat. Des del sistema educatiu, recordem que cal treballar per garantir els drets de les persones LGBTI a fi que la vivència del gènere sigui una vivència saludable i empoderadora de totes les persones. Els centres educatius són espais de socialització i, per tant, són un marc idoni per fomentar un esperit crític envers el sexisme, valorar el món de la cura i comprometre’s amb els eixos de diversitat. Llegeix més»

Proves d’avaluació de l’aula d’acollida

Des de l’inici de la implementació de les aules d’acollida (curs 2004-2005), s’han aplicat instruments d’avaluació per tal de valorar el grau d’assoliment dels objectius referents a la integració escolar i a l’aprenentatge intensiu de la llengua catalana de l’alumnat nouvingut d’origen estranger.

A la següent infografia trobareu les orientacions per avaluar l’alumnat de les aules d’acollida. Per a més informació, poseu-vos en contacte amb l’assessora LIC del Servei educatiu.